Vești proaste pentru români. Se scumpesc asigurările obligatorii. Cât va creşte preţul unei poliţe care până acum era 100 de lei

Vești proaste pentru români. Se scumpesc asigurările obligatorii. Cât va creşte preţul unei poliţe care până acum era 100 de lei
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vești proaste pentru români. Din luna noiembrie se scumpesc asigurările obligatorii pentru locuinţe. Dacă acum poliţa costă 100 de lei, va ajunge să coste, în noiembrie, 130 de lei, informează observatornews.ro.

Din cauza evenimentelor din ultima perioadă, poliţele de asigurare pentru case se scumpesc. Riscurile de producere a unor evenimente neprevăzute sunt tot mai mari, aşa că firmele de asigurare vor să fie sigure că vor avea fonduri suplimentare pentru a acoperi daunele.

De asemenea, nici cele facultative nu scapă de majorări de preţuri.

Cât costa anul trecut o poliță și cât a ajuns să coste în prezent

Spre exemplu, pentru o locuinţă din Ilfov, unde suma asigurată este de o sută de mii de euro, o persoană plătea anul trecut o poliţă de 98 de euro, iar acum a ajuns 110 euro.

Companiile de asigurări şi-au ajustat tarifele odată cu inflaţia, pentru că în cazul unui eveniment major asigurătorul trebuie să aducă construcţia la starea iniţială. Pleacă, în primul rând, de la suma asigurată. Se ajutează cu judeţul unde avem amplasată acea locuinţă, anul construcţiei, numărul de membri. Şi inflaţia”, a afirmat un broker de asigurări.

Câți români încheie în fiecare an o asigurare facultativă

În total, peste 1,6 milioane de români încheie în fiecare an o asigurare facultativă.

Dintre aceştia, câteva sute de mii sunt obligaţi de bănci să o facă atunci când iau un credit. Dar, chiar şi aşa, suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană la numărul de imobile asigurate, și anume doar 20%.

Asigurarea este obligatorie. Dar nu există penalizări pentru că nu te asiguri”, a declarat un broker de asigurări.

Preţurile asiguărilor facultative încep de la câteva zeci de euro şi ajung până la câteva sute de euro. Asigurarea facultativă acoperă riscurile de bază, precum incendiu sau explozie în locuinţă, dar ne protejează şi bunurile care s-ar putea distruge sau despăgubirile câtre un vecin, căruia i-am produs o pagubă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`