Veste bună pentru fanii Facebook: Pot accesa rețeaua de socializare din propria mașină printr-un sistem special

Veste bună pentru fanii Facebook: Pot accesa rețeaua de socializare din propria mașină printr-un sistem special
Foto: eandt.theiet.org

La restaurant, la film sau la birou, verificarea contului de Facebook a devenit un obicei pentru mulţi dintre cei 800 de milioane de utilizatori ai reţelei de socializare. De acum, această plăcere poate fi satisfăcută și de la volan, informează Reuters.

Mercedes-Benz din SUA şi-a accesorizat maşinile cu Facebook, o versiune specială a serviciului care este încorporat sistemului telematic al autovehiculelor şi care va fi promovată la un târg de specialitate din Las Vegas, în cursul acestei săptămâni.

Accesarea Facebook în timpul şofatului nu este o experienţă similară folosirii reţelei de pe computerul personal sau de pe un telefon inteligent. Versiunea Facebook oferită este redusă la un set de caracteristici, cu un meniu adaptat şoferilor, cu accent pe localizarea prietenilor şi a activităţilor de interes.

Robert Policano, manager în cadrul Mercedes, a declarat că serviciul nu distrage atenția mai mult decât o face GPS-ul sau un sistem radio obișnuit, iar orice aplicație bazată pe text este dezactivată când mașina este pornită.

De asemenea, aplicatia Facebook afiseaza o varietate de texte standard, pre-scrise, pe care soferul le poate publica pe Facebook la o simpla apasare de buton.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`