Vagoane românești de zeci de milioane de euro sunt pe cale să ajungă în Brazilia

Vagoane românești de zeci de milioane de euro sunt pe cale să ajungă în Brazilia
Foto: club-feroviar.ro

Astra Vagoane Călători Arad, controlată de milionarul Valer Blidar, participă la o licitație organizată în vederea achiziționării de vagoane de către o companie din Brazilia. Numai scrisoarea de garanție bancară solicitată de brazilieni participanților având o valoare de aproape 32 de milioane de euro.

Rezultatele licitației internaționale pentru livrarea de vagoane către gigantul brazilian Vale va fi făcut public într-o săptămână, a anunțat Valer Blidar, preșdintele Astra Vagoane Călători, citat de money.ro.

Pentru participarea la licitație Astra a trebuit ăs prezinte o scrisoare de garanție bancară în valoare de 31,8 milioane de euro, care potrivit caietului de sarcini reprezintă valoarea avansului pe care grupul Vale îl va da câștigătorului licitației. Din acestă sumă urmând a fi scăzut, pe măsură ce sunt efectuate livrările, prețul vagoanelor care ajung la brazilieni. Termenul de valabilitate al scrisorii bancare solicitate de Vale este de doi ani și opt luni de la data emiterii.

Omul de afaceri orădean nu a dorit să dezvălui mai multe detalii despre licitație, socotind că “este prematur să facem tam-tam acum”.

Grupul Vale, este un conglomerate de companii cu sediul central în Brazilia și se situează pe locul doi în lume în sectorul mineritului. Prezent în 38 de țări, de pe cinci continente, gigantul are la momentul actual peste 126.000 de angajați proprii și încă 50.000 care sunt implicați în proiectele companiei.

Compania Astra Vagoane Călători Arad este cel mai mare jucător intern pe piața producătorilor de vagoane de cale ferată și tramvai pentru călători din România, fiind principalul furnizor al CFR Călători.

Din grupul condus de Valer Blidar mai face parte și Banca Comercială Feroviară, care are un capital social de 45 de milioane de lei, și ca scop declarat sprijinirea domeniului feroviar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`