USR: Pesediștii galbeni care conduc PNL confirmă creșterea taxelor din România de anul viitor

USR: Pesediștii galbeni care conduc PNL confirmă creșterea taxelor din România de anul viitor
Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei. Sursa foto: Claudiu Năsui / Facebook

Pesediștii galbeni, în frunte cu prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, confirmă creșterea taxelor din România de anul viitor.

„Am avertizat că după alegerile din acest an, dacă PSD rămâne la guvernare, vor continua să crească taxele, cu aprobarea actualilor șefi ai PNL. Ultimele declarațiile de la PNL confirmă că se discută creșterea TVA nu la 21%, ci chiar mai mult, la 25%. Asta înseamnă prețuri mai mari și, deci, sărăcire mai mare a populației. TVA-ul nu va fi singura taxă care va crește de anul viitor. Asta, pentru că nu vor să oprească robinetul de bani spre pensiile speciale, scheme de afaceri pe banii statului sau mii de agenții inutile”, declară deputatul USR Claudiu Năsui.

Creșterea TVA este o măsură care va lovi toți românii, dar în special pe cei mai săraci, pentru că se vor fi scumpi alimente și produse de strictă necesitate, care acum au cote reduse de TVA. Creșterea TVA se va reflecta în absolut toate prețurile, de la mâncare la haine, de la combustibili la tot felul de servicii.

USR face un apel la Guvernul PSD-PNL să nu crească taxele românilor, care sunt deja cei mai taxați europeni pe salariile mici, ci să reducă risipa și cheltuielile statului.

„Singura asigurare a românilor că nu vor crește taxele anul viitor este USR. USR este singurul partid care își propune oficial reducerea cheltuielilor și a numărului imens de agenții. Am pus în programul de guvernare o listă de aproape 200 de agenții de stat inutile care trebuie desființate. Vechile partide au multe guri de hrănit, vor vrea întotdeauna să crească cheltuielile ca apoi să se plângă că n-au bani și să crească taxele”, conchide Claudiu Năsui.

Material susținut de USR

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:26 - Marcel Ciolacu, întâlnire cu ÎPS Petru la Chișinău: „Voi sprijini în continuare cu toată forța Mitropolia Basarabiei, inclusiv la nivel financiar pentru construirea și renovarea de biserici și centre sociale din Republica Moldova”
19:00 - Florian Bodog: Colaborarea între PSD și PNL în ceea ce privește actul de guvernare eu nu cred că are de suferit. Coaliția nu este ruptă (VIDEO)
18:58 - Rețeta pentru murături perfecte, lăsată de Radu Anton Roman. De ce recomanda acesta ca borcanele să fie puse pe lame de cuțite
18:50 - Virgil Guran: Când a fost Nicole Ciucă premier, întotdeauna când s-au luat măsuri în alianță, s-a discutat cu partenerii noștri. De când a venit Ciolacu, nu mai există acest dialog. De aici pornesc multe lucruri (VIDEO)
18:33 - Suporterii FCSB reținuți în Grecia au fost arestați preventiv. Cât vor sta în spatele gratiilor și ce amenzi au primit
18:26 - Sergiu Bîlcea: Ruptura dintre PNL și PSD este una evidentă. Ne asumăm în continuare această guvernare. După învestirea noului Parlament, PNL își dorește o majoritate de dreapta (VIDEO)
18:03 - „Am o familie care nu trebuie să sufere din cauza indiferenței mele”. Mesajul transmis de Radu Vâlcan, de pe patul de spital
17:57 - „Urâm România”. Jucătoare de teqball din Ungaria, sancționată sever după ce l-a făcut praf pe arbitrul român de la turneul de Cupă Mondială din Budapesta (VIDEO)
17:32 - Mihai Trăistariu susține că a găsit piesa perfectă pentru Eurovision. Nu știe încă pentru ce țară va concura, dar știe pentru care și-ar dori să o facă
17:31 - Oligarhul rus Hodorkovski care îl acuza pe Mircea Geoană, audiat de procurorii polonezi