UE plănuiește împrumuturi de până la 40 miliarde de euro pentru Ucraina, după ce Ungaria a blocat împrumutul comun cu SUA

UE plănuiește împrumuturi de până la 40 miliarde de euro pentru Ucraina, după ce Ungaria a blocat împrumutul comun cu SUA
Foto: Abaca Press / AA/ABACA

UE ia în considerare un plan de împrumuturi de până la 40 miliarde de euro pentru Ucraina, în contextul opoziției Ungariei la un împrumut comun cu SUA.

Ungaria a blocat extinderea sancțiunilor UE asupra activelor rusești înghețate

Uniunea Europeană pregătește un plan de împrumuturi în valoare de până la 40 miliarde de euro pentru a sprijini Ucraina, după ce Ungaria a blocat un împrumut comun cu Statele Unite, relatează Financial Times.

Propunerea vine pe fondul unui acord din cadrul G7, din luna iunie, care prevedea un împrumut de 50 miliarde de dolari pentru Ucraina. Din această sumă, SUA și UE ar fi trebuit să acopere câte 20 miliarde de dolari fiecare, iar restul de 10 miliarde să fie asigurat de Marea Britanie, Canada și Japonia.

Ungaria a blocat extinderea sancțiunilor UE asupra activelor rusești înghețate, în scopul amânării deciziei până după alegerile prezidențiale din SUA, din noiembrie.

În aceste condiții, Comisia Europeană a început să lucreze la un plan alternativ, prin care UE ar putea aduna până la 40 miliarde de euro, ocolind astfel veto-ul Ungariei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`