UE înăsprește regulile privind transferul de criptomonede precum Bitcoin

UE înăsprește regulile privind transferul de criptomonede precum Bitcoin
Criptomonede. Sursa foto: Piabay

Companiile care transferă bitcoin sau alte criptomonede trebuie să colecteze detalii despre expeditori și destinatari pentru a ajuta autoritățile să reducă posibile fraude, au propus marți factorii de decizie din UE în ultimele eforturi de înăsprire a reglementării sectorului.

Legea propusă de Comisia Europeană ar aplica ceea ce este cunoscută sub denumirea de regulă de călătorie la tranzacțiile criptografice pentru a le face trasabile, scrie cnbc.com.

Regula, care este una dintre recomandările organului de supraveghere interguvernamental, Grupul de acțiune financiară (GAFI), se aplică deja transferurilor bancare.

„Modificările de astăzi vor asigura trasabilitatea deplină a transferurilor de cripto-active, cum ar fi bitcoin, și vor permite prevenirea și detectarea utilizării lor pentru spălarea banilor sau finanțarea terorismului”, a declarat Comisia într-un comunicat.

O companie care manipulează criptomonede pentru un client trebuie să includă numele clientului, adresa, data nașterii și numărul contului, precum și numele persoanei care va primi criptomonede.

Furnizorul de servicii al destinatarului trebuie, de asemenea, să verifice dacă lipsesc informațiile solicitate. Furnizarea de portofele anonime de cripto-active va fi, de asemenea, interzisă, la fel cum conturile bancare anonime sunt deja interzise în conformitate cu normele UE împotriva spălării banilor.

„Aceste propuneri au fost concepute pentru a găsi un echilibru corect între abordarea acestor amenințări și respectarea standardelor internaționale, fără a crea o povară de reglementare excesivă asupra industriei”, a spus Comisia Europeană.

„Dimpotrivă, aceste propuneri vor ajuta industria cripto-activelor din UE să se dezvolte, deoarece va beneficia de un cadru legal actualizat și armonizat în întreaga UE.” Statele UE și Parlamentul European au ultimul cuvânt cu privire la propuneri, ceea ce înseamnă că ar putea dura doi ani pentru ca acestea să devină lege.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`