Un manager din sectorul imobiliar i-a depășit pe bancheri în topul câștigurilor înregistrate anul trecut în România, după ce a reușit, cel mai probabil, o serie de tranzacţii importante şi a obținut 1,27 mil. Euro, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) citate de Ziarul Financiar.
Topul arată doar veniturile realizate exclusiv din pachetele salariale, nu și câştigurile realizate anual de persoanele fizice din dividende, chirii, tranzacţii imobiliare, dobânzi sau alte surse.
„Anul trecut, în mediul privat s-a înregistrat o creştere a salariilor cu 5-6% faţă de anii trecuţi. Există o parte a jucătorilor din piaţă care şi-au majorat în criză veniturile, folosind oportunităţile la maxim. Putem să vedem în top antreprenorii ale căror afaceri au mers mai bine faţă de 2010. În sectorul privat s-a înregistrat o reducere a numărului de salariaţi, iar oamenii care aduc business, care creează valoare pentru companie, sunt remuneraţi direct proporţional. Oamenii aceia sunt răsplătiţi. Nu este vorba de marea masă a angajaţilor, ci de vârfuri”, a declarat, pentru sursa citată, Oana Datki, country manager al Consulteam, reprezentantul pe piaţa locală al Mercer şi Tack International.
În clasamentul de anul trecut, au intrat trei bancheri pe locurile trei, opt și nouă, după ce în 2010 sectorul financiar figura cu o singură reprezentare în top 10 al salariilor, care era, totuși, prima poziţie. Topul celor mai mari salarii din 2011 este dominat de sectorul financiar și de consultanţa pentru afaceri şi management, cu patru respectiv două prezenţe în clasamentul câştigurilor. Alte patru domenii reprezentate în acest top sunt cele din sectorul imobiliar, activităţi sportive, telecomunicaţii prin cablu şi lucrări de instalaţii electrice – fiecare cu câte o apariţie.