Toate produsele procesate în România vor beneficia de plafonarea adaosului comercial, anunță Florin Barbu: „Probabil în perioada următoare va fi lansat proiectul. Vorbim despre zeci de mii de produse”

Toate produsele procesate în România vor beneficia de plafonarea adaosului comercial, anunță Florin Barbu: „Probabil în perioada următoare va fi lansat proiectul. Vorbim despre zeci de mii de produse”
Foto: Facebook / Florin Barbu

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că toate produsele procesate în România vor beneficia de plafonarea adaosului comercial, în baza unui proiect de ordonanță care va fi lansat în dezbatere publică în perioada următoare, transmite Agerpres.

Florin Barbu, despre măsura de plafonare a adaosului comercial

Ministrul Agriculturii a precizat că măsura va viza toate produsele procesate în România.

„În prezent, mai avem o discuţie cu retailerii şi cu procesatorii şi probabil în perioada următoare va fi lansat proiectul în dezbatere publică şi ulterior va fi aprobat în Guvern. Nu pot să vă dau un termen exact pentru că trebuie să stea în transparenţă. Sunt anumite proceduri legale, trebuie să luăm aviz de la Consiliul Legislativ, sunt foarte multe avize care trebuie luate pe această ordonanţă. Trebuie să treacă pe la toate ministerele: Ministerul de Finanţe, Ministerul Economiei, Ministerul Justiţiei. Nu pot să vă spun că în data de… Vorbim despre zeci de mii de produse într-adevăr, despre toate produsele procesate în România”, a declarat Florin Barbu, marți, într-o conferință de presă.

Ministrul Agriculturii spune că ordonanța „este una benefică pe întreg lanțul agroalimentar”

Ministrul Florin Barbu s-a arătat încrezător că va reuși să îi convingă pe actorii implicați că „această ordonanță este una benefică pe întreg lanțul agroalimentar.

„În prezent retailerii şi procesatorii trebuie să mai aducă o evaluare pe anumite produse. Sunt convins că voi avea puterea, ca ministru al Agriculturii, să-i conving că redresarea industriei alimentare şi această ordonanţă pe care vrem să o dăm face parte din pachetul general de procesare în România (…) Voi încerca să conving sistemul de retail din România, procesatorii din România şi fermierii din România că această ordonanţă este una benefică pe întreg lanţul agroalimentar”, a mai declarat oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:16 - Mircea Geoană îl provoacă pe Marcel Ciolacu la o dezbatere 1 la 1: „Știm că sondajele ne arată pe primele locuri” / „Dumneavoastră veți aduce susținerea politică, eu voi aduce cunoștințele și expertiza necesare” (VIDEO)
17:58 - Dominic Fritz: Singura șansă să intre în turul 2 un candidat de dreapta, un candidat reformator, care nu e al sistemului, este Elena Lasconi. Un tur 2 între Ciolacu și Simion ar spulbera încrederea românilor în democrație (VIDEO)
17:52 - Dominic Fritz, cu buldozerele în piețele din Timișoara: Au apărut tot felul de coșmelii în ultimii zeci de ani. Nu vreau să jignesc nicio țară, dar arată ca în Bangladesh și e și un pericol public (VIDEO)
17:37 - Dominic Fritz: Vedem o mentalitate de milițieni politici puși să îi pedepsească pe cei care sunt corecți în fața românilor, ca să păstreze privilegiile pentru cei care au făcut lege împreună cu clanurile de ani de zile (VIDEO)
17:20 - Bogdan Balanișcu, despre listele la parlamentare: Piedone este pe lista colegilor de la Giurgiu, în baza acelui protocol care există de foarte mulți ani între PSD și PUSL (VIDEO)
17:17 - David Popovici evită să mai conducă mașinile de la Ion Țiriac: „Acum am ocazia să spun”
17:03 - O femeie a evadat de 4 ori, cu scopul de a-și amenința fostul soț. Ce pedeapsă a primit aceasta
16:56 - Marilen Pirtea: Unii primari de sectoare se comportă ca niște baroni locali și doresc să își arate mușchii în anumite contexte (VIDEO)
16:52 - Daniel Fenechiu, întrebat cum a fost posibilă intabularea zonei Pieței Unirii: Pe parcursul procedurii de intabulare s-au întâmplat destul de multe erori (VIDEO)
16:37 - Radu Mihaiu: Faptul că un primar de sector autorizează lucrare de infrastructură mare în sine este ilegal (VIDEO)