Tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru copii. Ce trebuie să ştie părinţii pentru a primi banii

Tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru copii. Ce trebuie să ştie părinţii pentru a primi banii
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul oferă tichete de 500 de lei pentru rechizite și haine școlare copiilor din familii cu venituri mici. Peste 400.000 de beneficiari vor primi acești bani timp de patru ani, din fonduri europene, cu costuri totale de 120 de milioane de euro.

Tichete de 500 de lei pentru copii

La începutul ședinței de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că peste 400.000 de copii care frecventează grădinița și școala și provin din familii cu venituri modeste vor beneficia de vouchere în valoare de 500 de lei destinate achiziționării de rechizite și haine, scrie Observator News.

„Acordăm, astăzi (joi – n.red.) prin Ordonanță de Urgență tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru fiecare copil dintr-o familie cu venituri mici, care merge la grădiniță și la școală, la cursuri primare și gimnaziale”, anunță Marcel Ciolacu.

Peste 400.000 de copii vor primi sprijin

Se estimează că peste 400.000 de copii vor primi sprijin pentru a achiziționa rechizite și haine. Liderul politic Ciolacu subliniază că aceste tichete vor fi distribuite anual pe o perioadă de patru ani, începând cu anul școlar 2023-2024. Finanțarea necesară, în valoare de 120 de milioane de euro, va fi acoperită în totalitate din surse europene.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:31 - Pagubele produse de inundații, acoperite cu bani europeni. Marcel Ciolacu: Trebuie să transmitem la timp cererea, fiindcă avem deja alocați 1,5 miliarde de euro. Evaluarea pagubelor este esențială (VIDEO)
11:26 - Alexandru Muraru: „Prima noastră opțiune după alegeri este de a face o coaliție de dreapta în jurul PNL” (VIDEO)
11:20 - Un bărbat din Buzău a omorât în bătaie un cioban, care lucra pentru acesta la o stână. Care a fost motivul pentru care a recurs la acest gest
11:16 - Ianis Hagi a renunțat la o sumă importantă ca să fie reprimit la prima echipă a lui Rangers
11:02 - „Gustos și sănătos în farfuria de spital”, proiectul care a transformat momentul mesei într-o bucurie în Spitalul de Pediatrie Victor Gomoiu. Mâncărurile sunt inspirate inclusiv din bucătăria internațională (VIDEO)
10:54 - Comunitatea internațională, îngrijorată de răspunsul Israelului care ar lua în calcul inclusiv lovituri asupra instalațiilor nucleare iraniene
10:53 - Marcel Ciolacu, declarații despre TVA. „Un procent de creștere duce la creșterea inflației cu 0,5. Este exclus”
10:46 - ANAF scoate la licitație un apartament de două camere în Brașov. La ce preț este vândut
10:43 - Cum să identifici tipul de anvelopă de care ai nevoie în funcție de marcaje
10:31 - Interviu cu noul ambasador al României la Tokyo, Ovidiu Raețchi: „Investitorii japonezi sunt deja prezenți în România la un nivel remarcabil, iar adevăratul potențial încă nu a fost atins”