Taxa de raft, rediscutată de Guvern / Se vrea ca adaosul comercial să fie plafonat pentru firmele care primesc bani de la stat

Taxa de raft, rediscutată de Guvern / Se vrea ca adaosul comercial să fie plafonat pentru firmele care primesc bani de la stat
Shopping cart.

Pentru a reduce prețul la alimente, coaliția de guvernare are în plan mai multe soluții, printre care și modificarea taxei de raft. Firmele ar putea să fie nevoite să practice un adaos comercial plafonat.

Guvernul vrea ca unele firme să aibă adaos comercial plafonat

Taxa la raft ar urma să fie discutată cu retailerii. Cei din executiv ar vrea ca această taxă să fie eliminată, potrivit unor surse.

În prezent, taxa de raft poate ajunge până la 20%, fiind plătită chiar și de fermierii care vor să își vândă produsele în supermarket-uri.

Pe lângă această taxă, reclamă fermierii, ei trebuie practic să suporte aceste costuri, deoarece produsul este mai scump, potrivit antena3.ro.

Produsele românești sunt mai scumpe pentru că retailerii adaugă taxa la raft, TVA și un adaos comercial pe care fermierii nu pot să îl controleze.

Partidul Social Democrat pregătește măsuri menite să scadă prețurile alimentelor. Se ia în calcul ca statul să ofere ajutor firmelor din industria alimentară. În cazul în care acest lucru se va aproba, firmele vor fi obligate să limiteze adaosul comercial.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`