Suma la care poate să se aștepte un judecător care iese la pensie în 2023: Un fost magistrat a primit lunar 50.000 de lei

Suma la care poate să se aștepte un judecător care iese la pensie în 2023: Un fost magistrat a primit lunar 50.000 de lei
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Judecătorul Daniel Grădinaru, președinte al CSM, a vorbit despre pensia medie a magistraților. El a punctat că nu se poate face o medie asupra întregului sistem, fiind diferențe între un judecător care a ieșit la pensie de la judecătorie și unul care a ieșit de la Înalta Curte.

Ultima ”cea mai mare pensie” din România încasată de un fost magistrat a ajuns să fie de 50.000 de lei

În cadrul emisiunii ”Culisele Justiției”, judecătorul Daniel Grădinaru a spus că ”dacă te pensionezi de la judecătorie, pensia este undeva la 7000 – 8000 de lei”, arată Impact.

Președintele CSM a mai spus că se vorbește adesea despre ”pensiile nesimțite ale magistraților”, dar arată cu degetul și spre alte profesii, unde pensiile sunt chiar mai mari, iar numărul pensionarilor este și mai mare.

”La noi sunt câteva mii de pensionari și au mai rămas 5700 procurori și judecători în funcție”. În schimb, referindu-se la polițiști și militari, a specificat că ”acolo sunt armate” de pensionari. ”Limbajul folosit cu pensii și salarii nesimțite poate-i ajută pe politicieni”, mai consideră președintele CSM.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`