Ștefan Pălărie: Modelul de recalculare a pensiilor este cât se poate de greșit și creează o nouă nedreptate socială. Bomba va exploda pe 1 septembrie, când va intra în vigoare legea (VIDEO)

Ștefan Pălărie: Modelul de recalculare a pensiilor este cât se poate de greșit și creează o nouă nedreptate socială. Bomba va exploda pe 1 septembrie, când va intra în vigoare legea (VIDEO)
Senatorul USR Ştefan Pălărie. Sursa foto: Ştefan Pălărie / Facebook

Senatorul USR Ștefan Pălărie a vorbit despre legea pensiilor, joi, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru, și s-a arătat de părere că modelul de recalculare „este cât se poate de greșit și am spus că, în loc să elimine inechitățile, creează o nouă inechitate și o nouă nedreptate socială”.

Ștefan Pălărie (USR), pe B1 TV, despre recalcularea pensiilor

„Cei din coaliția PSD-PNL încearcă să ocolească, cu îndemânare, aceste două mari adevăruri, și anume faptul că pentru aproximativ 800.000 de persoane recalcularea aceasta de pensie, deși ei spun că pensia rămâne în plată aceeași, înseamnă – pentru că pur și simplu s-au schimbat regulile jocului și metoda de calculare – o înghețare a pensiei la valoarea actuală, probabil pentru o perioadă atât de lungă de timp încât speranța medie de viață a românilor nu le va da ocazia să mai aibă vreo indexare vreodată”, a declarat Ștefan Pălărie.

„Cine sunt cei mai loviți de acest model de recalculare pe care noi l-am considerat că este cât se poate de greșit și am spus că, în loc să elimine inechitățile, creează o nouă inechitate și o nouă nedreptate socială? Sunt exact persoanele care au lucrat de-a lungul vieții în condiții grele de muncă, în condiții speciale de muncă, cei care au lucrat în subteran, cei care au lucrat (…) în condiții grele, în condiții toxice, exact tipologia de muncă la care condițiile atât de grele atât de aplicare a ei nu pot permite să lucrezi 30 de ani, 35, 40 de ani. Inclusiv sănătatea se deteriorează”, a continuat senatorul USR.

„Acești oameni au contribuit prin sporuri de noapte, prin sporuri de lucru în condiții de lucru vătămătoare. Acea contribuție nu le mai este recunoscută și modelul de premiere se mută (…) pentru cei care au lucrat perioade foarte lungi (…). Toți oamenii care, în loc să iasă până pe 31 august la pensie, vor ieși după 1 septembrie la pensie vor avea acest tip de șoc, în sensul în care, cum au fost niște cazuri vehiculate, în loc să poată să iasă la o pensie poate de 7.000 de lei, vor ieși la un 4.200 de lei”, a adăugat el.

Ștefan Pălărie: Bomba va exploda pe 1 septembrie

„USR a propus și a solicitat Biroului permanent din Parlament să facă un lucru cât se poate de simplu, să nu lase bomba să explodeze. Bomba va exploda pe 1 septembrie, când va intra în vigoare legea, așa, nedreaptă cum este”, a mai spus senatorul USR Ștefan Pălărie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)