Societatea Naţională de Oncologie: În România lipsesc peste 40 de medicamente de importanţă vitală pentru bolnavii de cancer

Societatea Naţională de Oncologie: În România lipsesc peste 40 de medicamente de importanţă vitală pentru bolnavii de cancer
Foto: descopera.ro

Un număr de 40 de medicamente de importanţă vitală pentru bolnavii de cancer lipsesc în acest moment de pe piaţă, avertizează reprezentanţii Societăţii Naţionale de Oncologie.

Astfel, membrii societăţii au invitat în acest weekend partidele parlamentare pentru semnarea unui registru naţional de oncologie şi pentru găsirea unor soluţii de urgenţă pentru aprovizionarea farmaciilor cu medicamente pentru bolnavii de cancer.

Reprezentanţi ai Societaţii Naţionale de Oncologie s-au reunit în acest weekend pentru a gasi soluţii la problema cu care se confrunta bolnavii de cancer. Acestora le lipsesc nu mai puţin de 40 de medicamente din farmacii, deşi sunt trecute în ghidurile Ministerului Sanataţii.

Am decis ca la aceasta întâlnire sa invitam şi partidele parlamentare la redactarea unui document pentru implementarea Registrului Național de Oncologie și pentru găsirea unor soluții de urgență privind medicamentele și fondurile destinate tratării bolnavilor de cancer„, a declarat preşedintele Societaţii Naţionale de Oncologie  profesor doctor Florin Badulescu, citat de Mediafax.

Aproximativ 90.000 de bolnavi de cancer primesc citostatice în România, potrivit statisticilor, având dreptul la tratament gratuit. Bugetul alocat pentru acestea este de 830 milioane lei pe an, o treime venind din partea Ministerului Sanataţii.

Ministrul Sănătății, Ladislau Ritli, a declarat săptămâna aceasta, într-o conferinţă de presă, că nu există o criză reală a medicamentelor pentru bolnavii de cancer.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`