Sebastian Burduja felicită Transelectrica: Capacitatea de interconexiune a României a crescut și putem miza pe până la 4.000 de megawați în acest moment

Sebastian Burduja felicită Transelectrica: Capacitatea de interconexiune a României a crescut și putem miza pe până la 4.000 de megawați în acest moment
Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a felicitat Transelectrica pentru investițiile din ultimii ani și spune că astfel s-a majorat capacitatea de interconexiune a României, transmite Agerpres.

Sebastian Burduja: Putem miza pe până la 4.000 de megawați în acest moment

Ministrul a făcut declarații, marți, la finalul ședinței pe care a avut-o Comandamentul energetic de iarnă.

„Vreau să felicit Transelectrica pentru investițiile desfășurate în ultimii ani și în special în ultimul an. Capacitatea de import a României sau de interconexiune, import și export, a crescut și putem miza până la 4.000 de megawați în acest moment. Deci, apropo de știrile alarmiste care spuneau că atunci când importăm 2.800 sau poate chiar 3.000 de MW sistemul românesc este în pragul colapsului sunt complet false. (…) ca urmare a investițiilor de la Reșița – Pancevo, de exemplu, sau de la Medgidia sau din alte părți ale sistemului energetic, putem să acomodăm, vă spuneam, importuri de până la 4.000 de MW. Asta este o îmbunătățire semnificativă”, a declarat Sebastian Burduja.

Ce spune despre decizia de a convoca ședința Comandamentului energetic de iarnă

Liberalul a explicat că a luat această decizie întrucât prognozele anunță temperaturi mai scăzute în următoarele zile și vrut să fie făcută o monitorizare a situației o monitorizare a situației producției de energie electrică, a producției de gaz, pentru a vedea în ce măsură este acoperit consumul din producția internă sau dacă se va apela la importuri, care este situația interconexiunilor și cum poate fi ajutată Republica Moldova.

Ministrul Sebastian Burduja spune că nu vor fi probleme în ceea ce privește producția de energie electrică și adecvanța sistemului.

„Este adevărat, în zilele în care nu ne ajută vântul, nu avem o producție de energie eoliană, așa cum este chiar și astăzi, așa cum va fi mâine și parțial poimâine, România apelează și la importuri. Am luat toate măsurile care se impun pentru creșterea producției interne de energie electrică”, a mai declarat oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`