Se apropie Paștele, iar kilogramul de carne de miel este din ce în ce mai scump
Cu doar două săptămâni înainte de Paște, consumatorii români se confruntă cu prețuri mai mari ca niciodată pentru carnea de miel, una dintre piesele de bază ale mesei tradiționale.
Cât costă un kilogram de carne de miel
Rata inflației a crescut considerabil în ultimul an iar românii se confruntă acum cu prețuri extrem de ridicate pentru masa tradițională de Paște.
În acest an se caută alternative pentru a-și pregăti masa de Paște, mai ales că și legumele au ajuns să coste aproape dublu, spre deosebire de alți ani.
În Piața și în Hala Obor, s-a constatat că un kilogram de carne de miel, cumpărat în carcasă, poate ajunge până la 45 de lei, conform unei analize făcute de Bugetul.ro. Prețurile diferă însă, în supermarketurile din România.
Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a publicat imagini care arată că un kilogram de carne de miel în carcasă se vinde în Carrefour cu 48,90 de lei, în timp ce în alte piețe prețul pentru carnea de miel este între 39,99 și 41 de lei pe kilogram.
Cumpărătorii sunt revoltați și susțin că în acest caz, nimeni nu se va înghesui să cumpere, iar comercianții vor rămâne cu marfa pe rafturile din magazin.
„Anul trecut era la reducere 50% după Paște, n-o cumpără nimeni! Păi de să cumpărăm proaspătă la un preț rezonabil? Preferă s-o arunce!”, a comentat un internaut, la fotografia publicată pe pagina de Facebook a Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România.