Salariile nete ale românilor ar putea crește în 2022, dacă Guvernul va scădea contribuțiile angajaților la stat. Coaliția analizează această variantă, susține Cîțu

Salariile nete ale românilor ar putea crește în 2022, dacă Guvernul va scădea contribuțiile angajaților la stat. Coaliția analizează această variantă, susține Cîțu
Sursa: Pexels

Coaliția de guvernare ar putea crește salariile nete al angajaților români prin reducerea contribuțiilor. Astfel, din salariul brut, un cuantum al impozitelor direcționate în prezent către stat ar putea ajunge în buzunarul cetățenilor.

„Am discutat în coaliție despre situația economică, readuc acest subiect în atenție de fiecare dată in atenția coaliției. Fără o economie stabilă nu vom putea face față provocărilor în următoarea perioadă. Avem sancțiunile împotriva Rusiei, pe care le susțin, avem și criza refugiaților, pe care România a gestionat-o impecabil”, a declarat președintele Senatului.

Salariile angajaților la stat vor rămâne înghețate, cel mai probabil

Cîțu nu susține revenirea la piața reglementată în energie. În schimb, propune reducerea contribuțiilor angajaților, pentru creșterea salariilor nete.

„S-a intervenit în alte țări (n.r. – pentru revenirea la piața reglementată), apoi s-a ajuns la penurie. Avem exemplul Ungariei și al Poloniei. Trebuie să vedem cum putem crește veniturile românilor. Eu rămân la ideea că cea mai bună soluție este o reducere a contribuțiilor”, a mai transmis Cîțu.

Premierul demis prin moțiune de cenzură a mai declarat că majorarea salariilor bugetarilor nu va fi posibilă, cel mai probabil în acest an.

„În coaliție nu s-a discutat așa ceva, dar va fi foarte greu de explicat românilor creșterea salariilor în sistemul bugetar și creșterea taxelor în sectorul privat. Va fi imposibil de explicat. Singura soluție prin care pot crește veniturile este reducerea contribuțiilor”, a mai transmis președintele PNL.

România este țara din UE în care angajatorii, respectiv angajații plătesc la stat printre cele mai mari taxe pe muncă. 43% din salariu ajunge la stat, fenomen care determină angajatorii să sfideze legea, prin diverse metode.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)