Rușii cuceresc America Latină! Gazprom vrea să vândă GAZE din Bolivia statelor vecine

Rușii cuceresc America Latină! Gazprom vrea să vândă GAZE din Bolivia statelor vecine

Grupul energetic rus Gazprom negociază cu firma boliviană YPFB posibilitatea de a vinde gaze naturale din Bolivia statelor vecine din America Latină, vizând extinderea pe piețele în creștere rapidă, a anunțat joi ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, potrivit Agerpres.

Posibilitatea anunțată pare foarte promițătoare, a declarat oficialul rus, prezent la o conferință a țărilor exportatoare de gaze naturale care se desfășoară în Santa Cruz.

Decizia ar aduce avantaje și companiei boliviene de stat YPFB, care ar avea acces la mai mulți clienți și ar beneficia de investiții. Ministrul Energiei din Bolivia, Luis Sanchez, a anunțat că până acum 29 de companii și-au exprimat interesul în cele 80 de proiecte de gaze naturale oferite spre exploatare de autorități.

Producția la zăcământul Incahuasi — care este dezvoltat de Gazprom, grupul francez Total, YPFB și Tecpetrol — ar trebui să ajungă în curând la 11 milioane metri cubi pe zi, a adăugat Sanchez.

Până acum, Gazprom a investit în proiectul Inkauasi 350 de milioane de dolari. Compania rusă participă și la explorarea zăcămintelor Ipati, Acero și Akio.

Grupul rus Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale și furnizor a o treime din producția Europei, a raportat un profit net de 815 milioane de dolari în trimestrul al doilea al acestui an, în scădere cu 80% comparativ cu perioada similară a anului trecut, în pofida creșterii exporturilor de gaze naturale pe bătrânul continent.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)