În multe sere din România, condițiile meteo neobișnuit de blânde au făcut ca producția de legume să continue până în pragul iernii.
Aceasta a dus la o ofertă bogată de legume românești, precum roșii, ardei și castraveți, care se coc în mod natural în sere și solarii neîncălzite, relatează Observatornews.ro. Cu toate acestea, prețul poate să nu fie la îndemâna oricui.
Producătorii sunt încântați de această producție extinsă de legume românești în lunile reci și menționează că nu au mai avut o asemenea ofertă la începutul iernii de mulți ani. Consumatorii sunt încurajați să opteze pentru legumele românești, susținând producția locală și apreciind calitatea acestora.
„Este final de noiembrie, dar a fost timpul foarte bun şi a ţinut cu ţăranul de rând. Nu mai au ele culoarea care trebuia, că nu mai sunt călduri puternice la 40, 35 de grade, dar oricum sunt foarte bune, calitatea foarte bună, gustoase”, spune Constanța Țicu, producător legume.
Cu toate acestea, prețurile ridicate pot reprezenta un obstacol pentru unii cumpărători, iar aceștia se gândesc de două ori înainte de a face achiziții.
Iarna aceasta, kilogramul de roșii poate ajunge la 15 lei, ardeiul de toamnă se vinde cu 7 lei pe kilogram, iar castraveții pornesc de la 5 lei.