Românii care aruncă mobilă în fața blocului riscă amenzi uriașe. Ce reguli trebuie să respecte aceștia

Românii care aruncă mobilă în fața blocului riscă amenzi uriașe. Ce reguli trebuie să respecte aceștia
Sursa foto: captura video Youtube

Avertisment pentru românii care arunca mobila veche în fața blocului, în speranța că o va lua altcineva. Acest comportament poate fi pedepsit cu amenzi uriașe.

Pedepsele pentru abandonarea deșeurilor

Conform Legii 17/2023 referitoare la gestionarea deșeurilor, cei care aruncă ilegal gunoaie trebuie să curețe zona și să suporte și cheltuielile asociate cu eliminarea deșeurilor, pe lângă amendă. Mai mult, dacă impactul deșeurilor asupra mediului, vieții, integrității corporale sau sănătății persoanelor nu poate fi neglijată, se poate aplica pedeapsa cu închisoara de la unu la cinci ani, informează Antena 3.

Amenda pentru lăsarea gunoaielor este cuprinsă între 30.000 și 45.000 de lei.

În plus, s-a reintrodus obligativitatea existenței unui specialist în managementul deșeurilor în toate organizațiile care dețin autorizație de mediu. Persoanele responsabile de managementul deșeurilor trebuie să fie instruite privind generarea deșeurilor și gestionarea lor și a substanțelor periculoase.

După renovarea casei, deșeurile trebuie selectate și colectate contra costa. Indicat este ca românii în cauză să contacteze operatorul de salubrizare sau alte firme specializate pentru a prelua deșeurile sau se pot înscrie într-un program Rabla pentru mobilier.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`