Românii au nevoie din nou de permise de muncă în Spania. VEZI aici condițiile și actele necesare

Românii au nevoie din nou de permise de muncă în Spania. VEZI aici condițiile și actele necesare
Foto: euranet.eu

Potrivit comunicatului publicat vineri pe site-ul Ministerului Muncii spaniol, ministrul de resort a prezentat Guvernului o propunere de reactivare, prevăpzută de acordul din 2008, a controlului în privința cetățenilor români care activează pe piața muncii din Spania.

Astfel, cetățenii români care doresc să muncească în Spania trebuie să obțină o autorizație ce se va elibera în baza existenței unui contract de muncă cu un angajator din spaniol. Măsura nu va afecta românii care muncesc deja în Spania.

“Măsura este una pur tehnică bazată pe considerente interne privind situația de pe piața muncii din Spania și este o parte a politicii privind imigrația adoptate de guvern în urma consultărilor cu partenerii se dialog social, în încercarea de a limita migrația forței de muncă. Comunitatea românească are o rată mare de integrare în societatea din Spania. Măsura este temporară”, informează comunicatul.

Potrivit legislației din Spania orice străin care dorește să muncească în această țară și provine dintr-o țară cu care nu există un acord de liberă circulație a forței de muncă are nevoie de permis de muncă (arts. 36 LO 4/00 y 66 RD 864/01) și de un permis de rezidență.

Nici un angajator din Spania nu are dreptul să angajeze un străin care nu are drept de muncă.

Un angajator care dorește să angajeze un străin are obligația să obțină în prealabil o autorizație de la Ministerul Muncii și Asigurărilor Sociale. Absența acestei autorizații nu invalidează contractul de muncă din punctul de vedere al drepturilor angajatului străin (arts. 36 LO 4/00 y 66 RD 864/01).

Vezi AICI condițiile complete pentru obținerea unui permis de muncă în Spania

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei