UPDATE // România a importat anul trecut DEȘEURI ALIMENTARE din SUA în valoare de aproape 10 milioane de dolari // Datele prezentate de Ambasada SUA (FOTO)

UPDATE // România a importat anul trecut DEȘEURI ALIMENTARE din SUA în valoare de aproape 10 milioane de dolari // Datele prezentate de Ambasada SUA (FOTO)
Foto: eea.europa.eu

UPDATE: Redăm, mai jos, situația importurilor de deșeuri alimentare din Statele Unite,transmisă de Ambasada SUA la București:

Reziduuri si deseuri ale industriei alimentare; alimente preparate pentru animale

2308 Materiale vegetale si reziduuri folosite in hrana animalelor, nedenumite in alta parte
2304 Turte si alte reziduuri solide, macinate sau aglomerate sub forma de pelete, rezultate din extractia uleiului de soia
2309 10 Alimente pentru caini sau pisici, pentru vanzarea cu amanuntul
2309 90 Preparate pentru hrana animalelor, cu exceptia celor folosite pentru caini si pisici

România a importat din SUA, în 2017, deșeuri alimentare în valoare de 9,7 milioane de dolari. Este vorba despre o valoare de peste opt ori mai mare decât cea înregistrată în 2016, informează economica.net, citând un raport al Departamentului pentru Agricultură al SUA care citează date Eurostat.

Astfel, aproximativ 12% din alimentele importate de peste ocean reprezintă deșeuri alimentare.

Concret, țara noastră a importat anul trecut deșeuri alimentare cu 762% (de 8,6 ori) peste nivelul din 2016 și de 13,4 ori mai mult decât în 2015. Astfel, acest tip de deșeuri a ajuns pe locul cinci în clasamentul celor mai importate produse din SUA după tutun, alimente diverse, cereale și simințe și băuturi.

„Valoarea totală a importurilor realizate de România în 2017 a atins valoarea de 8,3 miliarde de dolari, SUA având o cotă de numai 1%. Cu toate acestea, chiar dacă încă este foarte mică, cota de piață a produselor americane pe piața agroalimentară din România a crescut cu 28% față de 2016, ceea ce reprezintă o creștere importantă”, se arată în raportul USDA.

Pe lângă deșeurile alimentare, România importă din SUA și PET-uri. Asta în condițiile în care fabricile care reciclează trebuie să aducă materie primă din străinătate pentru a-și atinge capacitatea de producție.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`