Recuperare de creanțe: Soluții pentru neplata ratelor (VIDEO)

Recuperare de creanțe: Soluții pentru neplata ratelor (VIDEO)
Foto: B1 TV

Gestionarea creanțelor este un subiect delicat, mai ales în această perioadă, în care criza financiară pare să se adânceacă din ce în ce mai mult și care a dat naștere unui val de recuperatori de debite.

Recuperatorii de creanțe au rolul de a crea o relație de cooperare cu debitorul, de a identifica probleme și posibilitățile financiare ale acestuia, de a-i oferi soluții și de a obține un acord de plată care să fie respectat.

Potrivit Izabelei Iacob, director general firmă recuperare de creanțe, invitată la emisiunea “B1, viața e frumoasă” a explicat că recuperarea de creanțe presupune două laturi, “pe deoparte este vorba despre externalizarea de creanțe, pe bază de contract de mandat, pe care partenerii noștri de afaceri le trimit spre colectare, iar pe de altă parte este vorba despre achiziția de pachete de creanțe, pe care le cumpărăm de la bănci și de la ceilalți parteneri de afaceri”.

În completarea Izabelei Iacob a venit cel de-al doilea invitat al emisiunii, Alin Iacob, redactor șef Conso.ro, care a declarat că activitatea de colectare de creanțe se face prin cale amiabilă (telefon, fax sau e-mail), colectare pe teren sau colectare pe cale juridică, ce presupune adresarea prin intermediul instanțelor judecătorești, a executorilor și avocaților.

Dând exemplu de colectare de creanțe pe cale amibilă, Izabela Iacob a declarat “clienții sunt contactați de negociatorii din call-center. Strategia noastră (a firmei) se bazează pe o abordare amiabilă. Noi venim cu soluții avantajoase pentru clienți. Le propunem din start plata în rate convenabile. Încercăm să stabilim veniturile pe care clientul le are, stabilim o rată pe care clientul o poate susține și pentru care este disups să semneze un aranjament de plată”.

Întrebată dacă angajații au pregătire specială pentru a lucra într-un astfel de call-center, directorul general a spus că “marea majoritate sunt absolvenți ai unor studii economice, sociale sau juridice, sau studenți în ani terminali”. Aceștia trebuie să cunoască legile, să fie empatici, receptivi și muncitori.
 

Recuperatori de creanțe, meserie de criză

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_11080').select();" id="embed_text_11080" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`