Radu Oprea: Importăm probabil 80% – 90% din fierul beton pe care îl folosim în construcții

Radu Oprea: Importăm probabil 80% - 90% din fierul beton pe care îl folosim în construcții
Sursa foto: Facebook / Ștefan Radu Oprea

România importă probabil 80% – 90% din fierul beton pe care îl folosește în construcții, a declarat ministrul Economiei, Radu Oprea, joi, la conferința „PRIA Competition and Circular Economy”, potrivit Agerpres.

„Ideea de a avea o ţară verde este de a investi în cuptoare electrice care vor produce oţelul din energie regenerabilă sau din energie verde, fie că vorbim despre energie nucleară sau hidro şi care vor folosi oţelul, fierul care deja este în circuit şi pe care noi, astăzi, din păcate îl exportăm, pentru că nu ştim să îl folosim în România în astfel de capacităţi de producţie în care ar putea să producă, spre exemplu, fier-beton. Importăm astăzi probabil 80%-90% din fierul beton pe care îl folosim în construcţii”, a declarat ministrul Radu Oprea.

Radu Oprea: Avem un program de sprijin pentru operatorii din industria prelucrătoare

Oficialul a amintit de programul de sprijin bugetat cu 8 milioane de euro pentru întreprinderi mici și mijlocii.

„Avem nevoie de implicare a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului prin sprijinirea celor care doresc să treacă la economie circulară. Astăzi, spre exemplu, în cadrul ministerului, avem un program de sprijin privind economia circulară pentru operatorii economici din industria prelucrătoare. E o schemă de ajutor de stat de minimis, ceea ce înseamnă până la 200.000 de euro, cu un buget de opt milioane de euro. Au depus şi sunt selectate 47 de proiecte, funcţionează, se fac plăţi pe aceste proiecte”, a adăugat Radu Oprea.

El a precizat că plățile au început în luna iulie.

„Acum suntem într-un proces în care am identificat resurse suplimentare în cadrul bugetului ministerului şi vrem să alocăm patru milioane de euro în plus către această schemă, pentru că au fost foarte multe solicitări şi pentru că noi considerăm că este o temă prioritară de a încuraja companiile din România, fie mici şi mijlocii, fie companii mari, de a trece la economie circulară. Cred că una dintre priorităţi, pe care trebuie să ni le propunem pentru anul viitor este să venim cu astfel de scheme de ajutor de stat şi pentru industria mare, nu numai pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Schema de minimis de 200.000 de euro limitează foarte mult accesul la noi tehnologii”, a mai spus social-democratul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)