Radu Oprea, despre sintagma „sclavii moderni ai Europei”: Arată transformarea modelului economic pe care ne-o dorim. Pentru a reuși să reținem în țară oamenii calificați bine, trebuie să fie mai bine plătiți (VIDEO)

Radu Oprea, despre sintagma „sclavii moderni ai Europei”: Arată transformarea modelului economic pe care ne-o dorim. Pentru a reuși să reținem în țară oamenii calificați bine, trebuie să fie mai bine plătiți (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Ștefan Radu Oprea

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a comentat sintagma din programul de guvernare în care se sugerează că românii ar fi „sclavii moderni ai Europei”, vineri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și susține că ea „arată exact transformarea modelului economic pe care ne-o dorim”, în condițiile în care sunt necesare „salarii mai bune” pentru a-i convinge pe lucrătorii calificați să rămână în România.

Radu Oprea, pe B1 TV: Trecem într-un alt model de dezvoltare economică

Întrebat despre sintagma respectivă, ministrul Economiei a spus: „Sclavia modernă este un concept care se referă la exploatarea unei persoane de către o altă persoană fizică, juridică, inclusiv prin o muncă care este nu plătită corespunzător”.

Întrebat dacă asta înseamnă că românii sunt exploatați în Europa sau de Europa, el a adăugat: „Eu spun că veniturile în România sunt încă mici. Știți foarte bine că am avut, ca și model de creștere economică, creșterea salariilor. Acum trecem într-un alt model de dezvoltare economică, care se referă la producție mai mare, la productivism, la patriotism economic. Lucrul acesta se întâmplă doar cu salarii mai bune, pentru că este o foarte mare nevoie de forță de muncă calificată în România”.

„Pentru a reuși acest lucru, să reținem în țară oamenii calificați bine, trebuie să fie mai bine plătiți. Acesta este rostul sintagmei din programul de guvernare și are un sens, spun eu, bun, pentru că arată exact transformarea modelului economic pe care ne-o dorim”, a mai spus Radu Oprea, care a vorbit și despre reducerea prețurilor la alimente, dar și despre schema de ajutor de stat pentru materiale în construcții.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei