Radu Miruță: Există instrumente pentru a diminua evaziunea fiscală dacă ai instituții ferme, dar acestea sunt conduse de oameni care nu sunt nici fermi, nici profesioniști (VIDEO)

Radu Miruță: Există instrumente pentru a diminua evaziunea fiscală dacă ai instituții ferme, dar acestea sunt conduse de oameni care nu sunt nici fermi, nici profesioniști (VIDEO)
Foto: Radu Miruţă / Facebook

Există instrumente pentru a diminua evaziunea fiscală dacă ai instituții ferme, dar acestea sunt conduse de oameni care nu sunt nici fermi și nici profesioniști, a declarat deputatul USR Radu Miruță, marți, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Radu Miruță (USR), pe B1 TV, despre combaterea evaziunii și atitudinea Guvernului în privința plăților cash

Întrebat despre cel mai recent anunț al premierului în privința plăților cash, deputatul USR a spus: „Se cam mișcă bibelourile în vitrina asta a domnului Ciolacu. Cu instabilitatea asta, nu mai arată fermitatea aia, pumnul acela de fier cu care comanda tot felul de titluri de presă. Păi când a fost stabil? Când a venit și a încercat să bage pe gâtul românilor limitarea plăților cash, și umfla băncile de comisioane, și punea oamenii pe drumuri, sau acum când spune că renunță parțial? Noi am depus un proiect de lege care să anuleze obligativitatea de a plăti prin intermediul băncii, indiferent de plafon”.

„Să spui că te lupți cu plățile cash în argumentul în care pretextezi că vrei să elimini evaziunea fiscală e ca și cum te-ai supăra că există mașini pe stradă sau ai vrea să interzici mașinile pe stradă ca să nu se întâmple accidente. Evaziunea fiscală, există o serie de instrumente prin care ea poate fi micșorată, poate fi diminuată, dacă ai niște instituții ferme (…), dar instituțiile astea ferme n-au un CNP, n-au niște pantofi în picioare, instituțiile astea ferme sunt la rândul lor conduse de niște oameni care nu sunt nici fermi, nici profesioniști”, a continuat Radu Miruță.

„PSD cu digitalizarea sunt ca Evul Mediu cu secolul XXI. Nu are PSD pe cineva la Digitalizare care să ne dea credibilitate că poate să gestioneze punerea în format electronic și comunicațiile între instituțiile statului român, și atunci, dacă nu poți să gestionezi interconexiunea asta între instituțiile statului, nu veni, domne`, și spui că te lupți cu o problemă care are rezolvare într-o altă parte, precum era această temă falsă cu plățile cash”, a adăugat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație