Radu Burnete, de la Confederația Concordia, a vorbit despre consultările de marți dintre mediul de afaceri și Guvern, miercuri, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și s-a arătat de părere că și statul ar trebui să reducă din cheltueili „acolo unde încă vedem risipă”.
Întrebat despre întâlnirea de marți dintre reprezentanții Guvernului și cei ai mediului de afaceri, Radu Burnete a declarat: „Apropo de ce discutăm, să știți că asta a fost și prima noastră solicitare, să nu mai discutăm doar așa, în întâlniri, și să primim o listă clară cu ce are Guvernul în vedere, ca să putem și noi analiza și să răspundem în egală măsură”.
„La întâlnirea de ieri, domnul Ciolacu ne-a explicat care sunt problemele bugetare, în viziunea Guvernului, ceea ce auzim și în ultima vreme, că există o discrepanță destul de mare între venituri și cheltuieli, la care noi am răspuns că ni se pare destul de ciudat să aflăm asta la mijlocul anului, adică e o discuție pe care poți să o porți la începutul unui an fiscal, când faci bugetul (…), dar în iulie e un pic cam neașteptat”, a adăugat Radu Burnete.
„Mai mult, i-am spus că noi nu putem fi de acord ca aceste măsuri fiscale despre care discutăm acum să intre în vigoare la 1 septembrie. Chiar și presupunând că unele dintre ele corectează niște lucruri care nu erau OK, asta putem discuta și putem agrea, dar, chiar și așa, să anunți la sfârșitul lui iulie că de la 1 septembrie o companie are de plătit taxe noi e dificil, vă dați seama, sunt contracte pe termen lung, trebuie renegociate, la fel, angajații nu stau în contracte temporare”, a continuat el.
„Mi se pare corect ca, dacă într-adevăr există o problemă, că nimeni nu e nebun, nu vrem să intre România în faliment, dar atunci când vii și ne spui, există o problemă și avem nevoie de mai mulți bani, mesajul nostru a fost, OK, dar, 1 la 1, și statul trebuie să reducă acolo unde încă vedem risipă. Mai mult, știm că există aceste zone negre ale economiei, le știe și ANAF. Haideți să nu le mai ignorăm!”, a mai spus Radu Burnete.