Proprietarii micilor magazine, despre efectele Ordonanței privind prețurile: Dăm faliment unul după altul / Nu mai aducem produsul dacă nu iese profit

Proprietarii micilor magazine, despre efectele Ordonanței privind prețurile: Dăm faliment unul după altul / Nu mai aducem produsul dacă nu iese profit
Foto simbol: Pixabay

Guvernul a adoptat, vineri, Ordonanța care prevede plafonarea adaosului comercial pentru 14 alimente de bază. Premierul Marcel Ciolacu (PSD) spune că OUG va duce la ieftinirea acestor produse. În schimb, pe tot lanțul comercial, măsura e contestată și a primit critici inclusiv de la Consiliul Concurenței. Proprietarii magazinelor mici, oricum striviți de supermarketuri, caută acum soluții să scape de faliment.

Proprietarii magazinelor mici, supărați din cauza Ordonanței privind prețurile

Proprietar: „Nu o să le mai luăm dacă nu avem profit, nu?”

Aceștia susțin că oricum sunt într-o competiție nedreaptă cu marile magazine: „Eu, că nu am capacitate la palet, îmi dă preț mai scump decât le iese lor în supermarket, la raft, prețul final!”

„Nu au cum să scadă, pentru că nu ai cum să îmi spui mie cât să câștig eu, asta e o tâmpenie ca să câștige ei niște voturi! Nu are cum să se întâmple! Păi, cum, îți spun eu ție, dacă muncești de dimineața până seara câți bani să iei?”, a mai spus un proprietar de magazin mic, citat de Digi24.

Aceștia sunt siguri că se va ajunge la falimente pe bandă rulantă deoarece vânzările sunt scăzute, dar taxele pe care trebuie să le plătească statului sunt mari.

Proprietar: „Dau faliment unul după altul! Dau faliment magazinele mici, unul după altul!”
Soția proprietarului: „Vă zic eu cum îl afectează! Sunt vânzări scăzute, taxe mărite, prin salarizări și prin altele, și profit mai mic, cum credeți că îl afectează?”

Posibile efecte ale OUG privind prețurile: Scumpiri la alte produse, penurie de alimente

Specialiștii avertizează că impunerea unor prețuri mai mici la alimentele de bază poate duce la dispariția lor de pe rafturi, așa cum s-a întâmplat în Ungaria.

De asemenea, retailerii ar putea scumpi alte produse, pentru a-și menține profiturile.

Și Opoziția critică Ordonanța adoptată de Guvern.

„Guvernarea de stânga PSD-PNL distruge economia. Marcel Ciolacu a dat astăzi un OUG de inspirație comunistă prin care statul stabilește prețurile. Efectele le știm, le-am mai trăit: penurie de produse, rafturi goale și falimente.

Inflația este alimentată fix de acest guvern prin deficitul enorm. Cheltuielile pe datorie înseamnă excedent de cerere, adică scumpiri. Măsura corectă sunt oprirea risipei, a jafului bugetar și echilibrarea finanțelor. Dar asta înseamnă ca domnul Ciolacu să supere clientela de partid”, a susținut președintele USR, Cătălin Drulă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)
21:20 - Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)
20:55 - Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)