Proiectele aprobate în Start-up Nation, vândute pe site-uri de anunţuri pe internet

Proiectele aprobate în Start-up Nation, vândute pe site-uri de anunţuri pe internet

Antreprenorii care nu au reuşit să obţină finanţare pentru proiectele pe care le-au depus anul acesta în programul Start-up Nation pot cumpăra un proiect gata aprobat şi cu contractul de finanţare semnat. Această oportunitate a apărut pe internet pe mai multe platforme online de anunţuri de vânzare. Aceste anunţuri au fost puse de afacerişti care îşi vând firmele, potrivit avocat.net.

Mai mult de 19.000 de antreprenori au depus cereri de finanţare pentru un sprijin financiar nerambursabil de până la 44.000 de euro, în cadrul programului Start-up Nation, dar numai 8.600 dintre ei au fost selectaţi pentru finanţare.

Antreprenorii care au primit un punctaj mare şi au fost selectaţi nu doresc să-şi implementeze proiectele, ci caută persoane care să cumpere o afacere la cheie. Tocmai de aceea au început să apară, în ultimul timp, tot felul de anunţuri pe platformele online. Cumpărătorul preia şi depturile şi obligaţiile unei afaceri şi nu poate particulariza proiectul în vreun fel.

Este obligatoriu ca proiectul să respecte pe deplin anumite obligaţii, şi anume:

  • lista achizițiilor rămâne finală, în forma în care planul de afaceri a fost aprobat;
  • valoarea proiectului nu poate fi modificată;
  • în funcție de descrierea făcută în cadrul planului de afaceri, locul de implementare al proiectului nu poate fi modificat sau poate fi schimbat în condiții speciale;
  • noul proprietar trebuie să înființeze locurile de muncă asumate de către fostul proprietar, la același nivel de salarizare menționat în planul de afaceri și pentru aceleași categorii sociale avute în vedere la depunerea proiectului;
  • noul proprietar poate rămâne legat de eventualul contract de consultanță pe care fostul proprietar l-a semnat, iar în funcție de clauzele acestuia poate fi deosebit de dificilă rezilierea sa;
  • noul proprietar poate fi constrâns să efectueze anumite achiziții, precum și să asigure implementarea unei tehnologii mai noi de trei ani, dacă fostul proprietar a menționat acest lucru în planul de afaceri.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)