Proiect de lege: Proprietarii maşinilor de lux ar putea plăti impozite mai mari

Proiect de lege: Proprietarii maşinilor de lux ar putea plăti impozite mai mari
Foto: topspcars.blogspot.com

Cei care au maşini scumpe şi cu motor puternic ar putea plăti impozite mai mari. Senatorii şi-au dat deja acordul privind introducerea unei noi modalităţi de calculare a taxelor pentru autovehicule, însă decizia finală aparţine Camerei Deputaţilor.

Proiectul privind impozitarea maşinilor de lux apaţine deputatului PSD, Robert Negoiţă şi prevede ca această taxă să fie 0,75% din valoarea maşinii. Deputatul a propus ca baza de impozit să fie valoarea maşinii, care să fie stabilită în funcţie de marcă, tip şi motorizare.

Părerile sunt împărţite în privinţa acestei măsuri. Cu toate că a primit raport nefavorabil în Comisia de buget, senatorii au votat acest proiect de lege, pe care îl consideră o idee bună.

„Mi se pare corect să plăteşti mai mult, când ai o maşină de lux, pentru că, chiar dacă în ziua de astăzi considerăm că maşina nu este un lux, ci este o necesitate, atunci când cumperi o maşină de 100.000 de euro sau mai mult, este normal să plăteşti mai mult”, a declarat senatorul PNL, Vasile Mustăţea.

Iniţiatorul proiectului spune că în noua variantă de impozitare, valoarea autoturismelor va fi calculată şi prezentată anual de către Ministerul de Finanţe, şi a dat şi exemple. Dacă în prezent. Proprietarul unei maşini de top, cu o capacitate cilindrică de 6.000 de cm cubi, plăteşte un impozit 4.350 de lei, conform noii legi, ar plăti peste 11.000 de lei, bani care ar veni direct în bugetul ţării.

Maşini de lux, impozite mai mari

Urmăriți B1TV.ro și pe
`