Programul Rabla, la start: Vezi condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru achiziționarea unei mașini noi

Programul Rabla, la start: Vezi condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru achiziționarea unei mașini noi

Începând de joi se reia Programul ”Rabla”, care va dura până pe 19 noiembrie. În tot acest timp proprietarii de maşini pot apela la firmele colectoare pentru casarea autoturismelor vechi. Beneficiarii acestui program pot strânge până la 3 vouchere, în valoare de 3.800 de lei fiecare.

Bugetul alocat în acest an de Administrația Fondului pentru Mediu este de 114 milioane lei. Acest lucru permite scoaterea din uz a 30.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani. De asemenea, proprietarul trebuie să fie persoană fizică, iar în schimbul maşinii primeşte un voucher de 3.800 de lei. Doritorii pot folosi până la trei tichete valorice pentru cumpărarea unei alte maşini. (iese carton)

Primul pas pe care beneficiarul trebuie să-l facă este să-şi rezerve un loc în programul de reînnoire a parcului auto prin prezentarea la un dealer. Apoi, acesta trebuie să predea maşina veche unui centru de colectare autorizat. Cei interesaţi de programul Rabla pot găsi lista tuturor producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi să participe anul acesta pe site-ul AFM, www.afm.ro.

Beneficiarul trebuie să se prezinte la secţia de Poliţie pentru radierea maşinii. Următorul pas este întoarcerea la dealer unde va primi o factură pentru modelul ales din care se va scădea suma voucherelor deţinute. Dosarul va fi completat în maximum 30 de zile de la înscriere.

Condiţii program ”Rabla”:

– Beneficiarul trebuie să fie persoană fizică şi să nu mai fi participat la un astfel de program.

– Autoturismul care va fi casat trebuie să fie mai vechi de 10 ani, dar în stare de funcţionare.

– Pentru fiecare autoturism vechi casat, proprietarul va primi un voucher cu o valoare nominală de 3.800 de lei (echivalentul a 867 de euro).

– Pentru achiziţionarea unui autoturism nou, beneficiarul poate utiliza maximum trei tichete valorice.

 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`