Productivitatea SUA este în declin, iar fenomenul quiet quitting înflorește. 1 din 5 americani recunoaște că face minimul necesar la locul de muncă

Productivitatea SUA este în declin, iar fenomenul quiet quitting înflorește. 1 din 5 americani recunoaște că face minimul necesar la locul de muncă

Productivitatea muncii încetinește în acest an, potrivit Biroului de Statistică a Muncii din SUA. Agenția guvernamentală a ajuns la această concluzie luând productivitatea pe oră și împărțind acest număr la un indice al tuturor lucrătorilor – plătiți și neplătiți, potrivit Yahoo.com.

Quiet quitting înseamnă să faci la muncă strictul necesar pentru care ești plătit. Sau chiar mai puțin

Chiar dacă productivitatea muncii a crescut cu un modest 0,3% în cel de-al treilea trimestru, acest procent nu este suficient pentru a recupera ceea ce s-a pierdut în prima jumătate a anului.

După un declin de 7,4% în primul trimestru, productivitatea în al doilea trimestru a scăzut cu încă 4,1%, precizează BLS.

Este încă o lovitură pentru angajatorii care se străduiesc să își mențină angajații implicați. Mai întâi, a fost „marea demisie”. Iar acum există quiet quitting adică demisia treptată.

Acest nou fenoment la locul de muncă care a cuprins întreaga țară, nu înseamnă neapărat să renunți la locul de muncă. În schimb, se referă la a face pur și simplu strictul necesar, sursă foto: captură Yt

Acest nou fenoment la locul de muncă care a cuprins întreaga țară, nu înseamnă neapărat să renunți la locul de muncă. În schimb, se referă la a face pur și simplu strictul necesar. Termenul a devenit viral pe rețelele de socializare – în special pe TikTok.

Demisia treptată este în contrast puternic cu cultura hustle – mentalitatea „proactivă” care promovează depășirea constantă a performanțelor și depășirea așteptărilor angajatorului.

Deși quiet quitting este un termen relativ nou, un număr mare de lucrători îl practică deja.
Potrivit unui sondaj realizat în august de ResumeBuilder.com pe 1.000 de americani care lucrează, 21% dintre respondenți spun că fac doar strictul necesar. Alți 5% spun că fac chiar mai puțin decât ceea ce sunt plătiți să facă.

Tendința de a demisiona treptat se manifestă și în ceea ce privește timpul pe care oamenii îl dedică muncii lor. În sondaj, o treime dintre respondenți spun că și-au redus orele de muncă săptămânale cu peste 50%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)