UPDATE 13:10: Odată cu depunerea ofertei pentru privatizarea Oltchim, Dan Diaconescu a cerut și suspendarea procesului de privatizare. Termenul de soluționare a solicitării este în noiembrie 2012. Diaconescu a mai depus şi o cerere de anulare a contractului de privatizare şi de suspendare a procedurii, primul termen pentru judecarea cererii fiind stabilit de instanţă pe 7 ianuarie 2013.
De asemenea, mai există două cereri de amânare a privatizării depuse de Gazprom şi Pegamont România.
Trei investitori au depus oferte pentru privatizarea Oltchim. Termenul limită de depunere a fost luni, ora 12:00.
Ofertele depuse au fost din partea preşedintelui PP-DD, Dan Diaconescu, a omului de afaceri Ștefan Vuza și a companiei PCC, potrivit Mediafax.
Ofertele cu preţul propus vor fi deschise marţi, 18 septembrie, iar în aceeaşi zi va urma licitaţia cu strigare.
Ștefan Vuza controlează grupul de firme Serviciile Comerciale Române (SCR), din care fac parte firmele Chimcomplex Borzeşti, Someş Dej, Iaritex, Uzuc Ploieşti, Nova Textile Bumbac Piteşti, Sinterom Cluj-Napoca, Caromet Caransebeş, Contactoare Buzău şi Inav Bucureşti.
PCC SE, companie înregistrată în Germania, a mai depus ofertă de participare la privatizarea Oltchim şi în primăvara acestui an, alături de alte trei companii. Alături de fondul de investiţii Carlson Ventures, PCC deține 31,3% din acțiune Oltchim.
La depunerea ofertei, Dan Diaconescu s-a arătat optimist în privința succesului pe care îl va avea oferta sa.
„Depun cea mai mare ofertă şi sigur câştig”, a spus Diaconescu la intrarea în sediul MInisterului Economiei şi Comerţului.