Tradiția românilor de a umple terasele unde se prepară și mititeii nu i-a ținut departe pe oameni, chiar dacă s-au scumpit în ultima perioadă.
În București, la restaurant, un mic cu pâine și muștar a ajuns să coste 10 lei, la terasele celebre prețurile fiind mai mici, unde costă 5-6 lei.
Dacă vreți să comandați și o porție de cartofi prăjiți și o bere, ieșirea în oraș poate să devină destul de scumpă.
Încă de la orele dimineții, terasa Obor din București este plină de oamenii care vor să mănânce mici.
Un mic a ajuns să coste 5 lei, la Obor.
Pentru patru mici, un pahar de bere de 6 lei și o chiflă la un leu, pofticioșii trebuie să plătească suma de 27 de lei.
Într-o altă locație din București, prețul unui mic este de 5 lei și 50 de bani. Astfel, pentru o porție de patru mici și o porție de cartofi trebuie să plătim 35 de lei.
„Un mic e 5 lei, dar e 5 lei datorită creșterilor din ultimul an. Au crescut toate, si utilitățile peste tot și s-au scumpit toate lucrurile.
În ultima vreme s-au mai liniștit apele și oamenii poate nu mai mănâncă patru mici, mănâncă trei, dar îi mănâncă si pe ăia”, a spus Adrian, administrator terasă Obor, potrivit Antena3.ro.
„Mâncăm măcar o dată pe săptămână. E mult, pentru doi mici și o bere”, a spus un client.
În supermarketuri, un kilogram de mici costă între 15 și 24 de lei.