Prețuri de infarct pe litoral. Cât costă o masă la autoservire în Mamaia: „70 de lei kilogramul de cartofi”

Prețuri de infarct pe litoral. Cât costă o masă la autoservire în Mamaia: „70 de lei kilogramul de cartofi”
Cât costă o masă la autoservire în Mamaia: „70 de lei kilogramul de cartofi”, sursă foto: Facebook

Cei care vor să-și petreacă concediul pe litoralul românesc vor fi nevoiți să se pregătească serios de cheltuieli. Un turist a publicat pe Facebook un videoclip cu bonul pentru o masă la un restaurant cu autoservire. Bărbatul a trebuit să scoată din buzunar aproape 57 de lei pentru o frigăruie.

O porție de cartofi poate costa aproape 21 de lei la Mamaia

O porție de 250 de grame de hamsii costă 35 de lei, iar o singură lipie costă 7 lei. Nici murăturile nu sunt mai ieftine în toiul sezonului estival, turistul a trebuit să scoată din buzunar aproape 37 de lei. Totodată, o porție de cartofi pai costă aproape 21 de lei.

Ba mai mult, pentru două felii de cașcaval pane, același turist a plătit peste 40 de lei, notează Adevărul.
Asta în timp ce turiștii care au vrut să fugă de caniculă au avut parte de o surpriză neplăcută pe litoralul românesc. Apele Mării Negre au devenit verzi din cauza tonelor de alge aduse la mal și care au un miros foarte neplăcut.

Multe dintre plajele de pe litoralul românesc sunt invadate de alge, iar lucrătorii Apelor Române Dobrogea Litoral se luptă cu morile de vânt: ce reușesc să adune noaptea, se depune din nou peste zi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`