Prețul pe gigacalorie poate ajunge până la 1.150 lei. Nicușor Dan: „Vom mări subvențiile, astfel încât bucureștenii să plătească același preț ca și până acum”

Prețul pe gigacalorie poate ajunge până la 1.150 lei. Nicușor Dan: „Vom mări subvențiile, astfel încât bucureștenii să plătească același preț ca și până acum”

Potrivit informațiilor oferite de primarul general al capitalei Nicușor Dan, costul de producție, distribuție și transport al unei gigacalorii poate ajunge la 1.150 de lei în această iarnă din cauza prețului mare la gaze.

Însă, acesta promite că bucureștenii vor plăti același preț ca și până acum, mai exact 346 lei pe gicacalorie.

Nicușor Dan promite că bucureștenii vor plăti același preț pe gicacalorie

Costul de 346 lei pe gicacalorie este valabil încă de la 1 aprilie, atunci când prețul gigacaloriei pentru populație s-a dublat. Pentru ca prețul plătit de locuitori să nu se schimbe și acum, primăria a luat decizia de a mări subvenția. Mai exact, va acoperi 70% din acest cost.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat faptul că prețul de producție este cu 25% mai mult decât prețul de producție de până acum.

Prețul pe gicacalorie poate ajunge până la 1.150 de lei

„Prețul total producție – transport-distribuție, cel care era cu tot cu TVA 860 de lei până acum va deveni 1.150 de lei aproximativ. Nu este oficial în momentul ăsta, dar el va fi 1.150 de lei, ceea ce înseamnă că asta e întrebarea care preocupă bucureștenii, pe angajamentul nostru de a păstra prețul pentru populație de 350 de lei mai precis 346 de lei gigacalorie, ca din acești 1.150 de lei, cetățenii, bucureștenii vor plăti 350 și PMB 800 în lunile care urmează.

Subvenția totală pe an pe care Primăria Municipiului București trebuie să o suporte în anul 2023 să fie de 1,5 – 1,6 miliarde de lei”, a declarat primarul Nicușor Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`