Prețul carburanților joi, 22 februarie 2024. Cât costă benzina și motorina, după mai multe scumpiri succesive

Prețul carburanților joi, 22 februarie 2024. Cât costă benzina și motorina, după mai multe scumpiri succesive
Foto: Pixabay.com

Cât costă benzina și motorina joi, 22 februarie 2024. Prețul carburanților a crescut, după mai multe scumpiri succesive, benzina sărind de pragul psihologic de 7 lei pe litru, în București.

Cât costă benzina și motorina astăzi, 22 februarie 2024

Cel mai mic preț al benzinei se găsește la mai multe stații Petrom și Lukoil din Capitală. Pentru un litru de benzină, șoferii vor plăti joi 7,02 lei, în comparație cu 7 lei litru, cât costa miercuri.

La Cluj-Napoca, cea mai ieftină benzină standard costă 7,05 lei pe litru.

La celelalte stații din București, prețul benzinei variază între 7,03 și 7,17 lei pe litru.

Șoferii români vor plăti pentru benzina premium între 7,53 lei și 7,82 lei pe litru.

Cel mai mic preț al benzinei, de 7,50 de lei pe litru, se găsește în București, la o stație Socar. Prețul maxim poate să ajungă la 7,63 lei, scrie Antena3.ro.

Motorina premium costă între 7,88 și 8,14 lei pe litru, înregistrându-se o creștere ușoară în comparație cu ziua precedentă.

Șoferii au protestat la Râmnicu Vâlcea din cauza prețurilor mari la combustibil

La începutul lunii ianuarie, zeci de șoferi, taximetriști și transportatori, au protestat la Râmnicu Vâlcea din cauza prețurilor mult prea mari la carburanți. Pe atunci, protestatarii i-au înmânat prefectului o listă cu 16 prevederi.

„Vrem să insistăm doar pe două din acestea. Şi anume: Guvernul a propus de curând plafonarea RCA-ului. Credem că aceasta este doar o păcăleală, pentru că plafonarea preţului înseamnă de fapt că noi vom plăti preţul plafonat şi firmele de asigurări vor primi de la stat bani de unde în continuare până la preţul de piaţă? Ori din împrumuturi, ori din creşterea taxelor, că altă soluţie nu există. De asemenea, redevenţa petrolului sau statul să se descurce cu resursele noastre prin creşterea redevenţei pentru companiile străine.

Ei plătesc cea mai mică redevenţă din lume, de 37% pentru diferite câmpuri petroliere. În Norvegia se plăteşte 70% şi trebuie să exploateze petrolul din mare. Clar, ori plătesc o redevenţă corectă, ori să se declare contracte oneroase şi să le anuleze aceste contracte de extragere a petrolului”, afirma pe atunci Liviu Sandu, șofer de tir și unul dintre organizatorii protestului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)