Ambalajele scumpesc şi mai mult mesele românilor. Caserolele, pungile sau tacâmurile reprezintă 10-12 la sută din costul total al unui prânz luat la pachet.
Dacă anul trecut preţurile ambalajelor erau stabile, acum acestea au crescut cu peste 30%. Producătorii, dar şi proprietarii de localuri spun că această creştere bruscă i-a afectat atât ei, cât şi pe consumatori.
Un prânz la o cantină costă circa 30 de lei.
Din aceşti bani, aproape 4 lei sunt pentru ambalaje, adică 11%. Dintr-un alt prânz de 23 lei, 3 lei costă ambalajele, ceea ce reprezintă şi mai mult, aproape 13%. Unii oameni consideră această sumă exagerată, alţii au găsit soluţii.
Proprietarii de localuri susţin că în afară de preţurile foarte mari, a crescut şi termenul de livrare al produselor.
Pentru a nu cheltui chiar şi zeci de lei pe săptămână doar pe ambalaje, acestea s-ar putea refolosi