Preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări: Carnea de pui s-a ieftinit la poarta fermei. Dăm faliment

Publicat: 11 02. 2014, 15:11

Carnea de pui s-a ieftinit cu 7% la poarta fermei, la presiunea cumpărătorilor, iar la preţul de 7 lei pe kilogram fără TVA, producătorii se plâng că au pierderi şi că riscă intrarea în insolvenţă.

„Preţul contează foarte mult pentru consumator. Carnea de pui este cea mai ieftină, cam 7 lei pe kilogram, fără TVA, la poarta fabricii. La preţul ăsta dăm faliment”, a declarat pentru Mediafax, Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România.

El a spus că anul trecut, carnea de pui se vindea la poarta fabricii cu 7,5 lei pe kilogram, fără TVA, preţ la care producători abia îşi acopereau cheltuielile.

„Practic, la preţul cu care se vinde carnea acum, producătorii înregistrează pierderi şi s-ar putea să aibă probleme în viitor. Dacă s-ar ajunge din nou la 7,5 lei pe kilogram ar fi mai bine”, apreciază Van.

Potrivit reprezentantului asociaţiei, carnea s-a ieftinit la presiunea pieţei