Prăbușirea Bitcoin: Moneda virtuală a înregistrat cea mai amplă pierdere trimestrială din ultimul deceniu

Prăbușirea Bitcoin: Moneda virtuală a înregistrat cea mai amplă pierdere trimestrială din ultimul deceniu
Sursa Foto: Freepik

Bitcoin și-a continuat prăbușirea joi, când moneda virtuală a ajuns la circa 18.000 de dolari pe unitate. Bitcoina înregistrat în trimestrul al doilea al acestui an cea mai amplă pierdere din mai mult de un deceniu, de circa 58%, scrie  CNBC.

Continuă prăbușirea Bitcoin

Bitcoin a scăzut de la nivelul de 45,524 de dolari pe unitate consemnat la începutul trimestrului al doilea la circa 18.000 de dolari pe unitate, joi, conform datelor CoinDesk.

În iunie, bitcoin a scăzut cu 39,8%, cea mai slabă evoluţie lunară din 2010, când criptomoneda a devenit disponibilă pe platforme, potrivit Coin Metrics.

Preţuruile criptomonedelor au scăzut puternic, pe fondul inflaţiei ridicate, care a determinat băncile centrale să crească dobânzile, ceea ce a dus la vînzări de active riscante, cum ar fi acţiunile şi monedele digitale.

Prăbuşirea preţurilor a expus problemele mai multor companii şi proiecte din domeniul cripto, mai ales care oferă credite.

În luna mai, moneda stabilă terraUSD s-a prăbuşit, alătură de moneda soră luna.

În iunie, firma de creditare în criptomonede Celsius a blocat retragerile de către clienţi, din cauza condiţiilor extreme din piaţă.

Platforma de tranzacţionare a criptomonedelor CoinFlex a oprit săptămâna trecută retragerile de către clienţi, tot din cauza condiţiilor extreme.

Bitcoin a atins cea mai scăzută valoare din ultimele 18 luni

Monedele cu cea mai mare valoare de piaţă sunt Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Tether și XRP, iar la nivel global, sunt peste 4.000 de criptomonede, conform Reuters.

În luna noiembrie a anului trecut, valoarea de piaţă a criptomonedelor care există la nivel global a ajuns la un maxim de 2.900 de miliarde de dolari. În schimb, aceasta se află într-o  scădere continuă de la începutul anului.

De exemplu, în ultimele două luni valoarea de piaţă a criptomonedelor a scăzut cu 1.000 de miliarde de dolari. Acest fapt s-a întâmplat pe măsură ce investitorii au ales să renunțe la activele văzute ca fiind  riscante pe fondul inflaţiei ridicate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`