Pensiile, aproape 13% din PIB-ul Uniunii Europene. Cât este procentul în România

Pensiile, aproape 13% din PIB-ul Uniunii Europene. Cât este procentul în România
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Aproape 13% din PIB-ul Uniunii Europene (UE) sunt reprezentate de pensii, în timp ce în România procentul este de 8,8%.

Cu toate acestea, țara noastră nu face notă discordantă față de majoritatea țărilor din regiune, după cum arată ultimele date publicate de Eurostat, citate de Gândul.

Topul țărilor ca pondere a cheltuielilor cu pensiile

Mai mult, media europeană este ridicată de câteva țări. Pe primele locuri ca pondere a cheltuielilor cu pensiile sunt Grecia și Italia, cu peste 16%, urmate de Austria, cu 15%.

Totodată, alte două țări sunt peste 10%, respectiv Polonia și Slovacia.

Procentele de 8-9%, cele mai comune

Cele mai comune sunt procentele de 8-9%. Acestea se regăsesc și în România, Cehia sau țările Baltice.

În Ungaria, pensiile reprezintă doar 7% în țările din vest, ponderea pensiilor este mai mare și datorită faptului că datele iau în calcul toate sistemele de pensii, nu doar cele plătite de stat, conform sursei citate.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)