Aproape patru milioane de britanici nu au avut niciodată un loc de muncă, un număr care arată gravitatea acestei probleme cu care se confruntă sistemul britanic de asistență socială, transmite Daily Mail.
Autoritățile au fost criticate pentru că au permis ca persoanele fără un loc de muncă să aibă parte de un trai mai bun decât al celor care muncesc.
Potrivit sursei citate, mai mult de un sfert dintre ei care nu au muncit niciodată au vârste cuprinse între 25 și 64 de ani, iar 205.000, cu vârste de peste 65 de ani, nu au muncit niciodată până să devină pensionari.
Situația cea mai îngrijorătoare este cea a tinerilor. Peste o treime dintre cei cu vârste între 18 și 24 de ani nu au avut niciodată un serviciu.
Mai mult de un milion dintre cetăţenii Marii Britanii între 16 şi 17 ani au abandonat studiile, însă nu au găsit slujbe sau sunt studenţi care nu au avut niciodată un loc de muncă sezonier.
Cifrele prezentate de Oficiul Naţional de Statistică din Marea Britanie arată că Londra este oraşul cel mai afectat de cei fără slujbe pe termen lung, cu 737.000 de oameni care nu au lucrat niciodată.
„Acestea sunt nişte cifre cu adevărat şocante care accentuează importanţa reformării sistemului de asistenţă socială, cu scopul de a încadra în câmpul muncii pe nevoiaşi. A lăsa milioane de lire sterline să fie aruncate ajutoarelor sociale nu este corect pentru contribuabili”, a declarat Matthew Sinclair, liderul Alianţei Contribuabililor din Marea Britanie.
Marea Britanie are o populație de 62.641.000.