În ultimele luni, prețurile alimentelor de bază au luat-o razna, iar pentru români foarte multe produse, care anterior erau nelipsite de pe mesele lor, au devenit acum un lux pe care nu și-l mai permit.
Din păcate, prețul parizerului, dar și a altor mezeluri va crește în continuare și în această vară și asta pentru că producătorii și vânzătorii invocă scumpirea generală a prețurilor energiei și a materiilor prime.
Se pare că vremea mezelurilor ieftine a trecut, iar acum parizerul și salamurile, care altădată erau accesibile pentru buzunarul oricărui român s-au aliniat la scumpirile generale, devenind un lux la care foarte mulți oameni doar visează.
În aceste momente, în niciun magazin nu mai există mezeluri care să coboare sub 30-35 de lei kilogramul. Însă, asta este valabil în cazul mezelurilor mai puțin pretențioase pentru că sunt și produse care sar de 50 de lei kilogramul.
Chiar și celebrul salam Victoria costă acum peste 40 de lei kilogramul, chiar și mai mult, în funcție de sortiment.
Cât despre parizer, ei bine și la acest produs prețurile au sărit de 30 de lei kilogramul. În funcție de sortiment, producător și vânzător, parizerul se vinde acum în magazine și supermarket-uri chiar și cu 48 de lei pe kilogram.
Dar asta nu e tot, pentru că în unele cazuri suta de grame de parizer, cum se cerea altădată, poate ajunge și la un preț de 7 lei.