Paradox pe piața imobiliară: Prețurile au rămas mari, deși cererea pe timpul verii e așteptată să scadă. Toma Filipovici (APAIR): Vedem corecții la imobilele vechi, dar nu și în cazul construcțiilor noi (VIDEO)

Paradox pe piața imobiliară: Prețurile au rămas mari, deși cererea pe timpul verii e așteptată să scadă. Toma Filipovici (APAIR): Vedem corecții la imobilele vechi, dar nu și în cazul construcțiilor noi (VIDEO)
Sursa foto: Toma Filipovici / Facebook

Paradox pe piața imobiliară. Deși cererea pe timpul verii este așteptată să scadă, prețurile au rămas la fel de mari, fie că vorbim de vânzări sau închirieri. Cel puțin așa arată datele pe luna iunie.

Despre noile trenduri a vorbit Toma Filipovici, președintele ales al Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (APAIR), într-o intervenție în cadrul Știrilor B1 TV.

Filipovici (APAIR), despre prețurile pe piața imobiliară din România

„Într-adevăr, e un paradox. Prețurile de tranzacționare au rămas tot sus, la câteva procente de prețurile de listare. Ce s-a schimbat, însă, ține de zilele pe piață, deci proprietățile stau mai mult timp pe piață pentru a se vinde. Dar se vând foarte aproape de prețurile cu care se vindeau acum 4 – 6 luni. Sigur, sta nu poate dura la infinit”, a declarat Filipovici.

Acesta a precizat apoi că prețurile la care sunt vândute locuințele vechi și cele noi sunt „foarte diferite”.

„Vedem corecții pe zona de revânzări, mai ales pe imobilele ”vechi”, construite înainte de 2000. Vedem corecții și mai mari pe imobilele construite înainte de 1977, asta pe fondul evenimentelor recente.

Dar pe construcții noi, pentru că s-a construit mult mai puțin mai ales în orașele mari, nu vedem corecții de prețuri, pentru că prețurile sunt construite pe niște piloni de unde nu au cum să scadă. Și atunci abia în toamnă vom vedea dacă și dezvoltările mari vor suferi corecții dar, în opinia noastră, e foarte greu de spus…”, a continuat președintele APAIR.

Toma Filipovici a mai susținut că pentru imobilele încadrate în clase de risc seismic sau de urgență „vom vedea o depreciere accentuată, cu excepția celor aflate în ultracentral”. De altfel, „e și normal” ca într-un imobil cu risc 1, care poate e chiar pericol public, „prețul de tranzacționare să fie cu 20-30% mai mic” decât într-un imobil care nu e într-o astfel de situație.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:49 - Lukașenko spune că trebuie să fii bărbat pentru a fi președinte: „Ferească Dumnezeu să fie aleasă o femeie”
22:18 - Incendiu la o cabană din Prahova! Pompierii spun că flăcările au cuprins toată clădirea (VIDEO)
22:17 - O lege a fost aprobată astăzi de Guvern, ca urmare a cazului adolescentului de la Târgu Jiu. Ministrul Sănătății: „Eu l-aș fi operat”
22:04 - Oana Țoiu (USR), despre presupusul blat dintre PSD și AUR: „George Simion l-a confirmat în direct. A spus confirm conversația dintre Becali și Hrebenciuc, cuvânt cu cuvânt” (VIDEO)
22:04 - Persoane arestate după ce au încercat să îi păcălească pe asiguratori prin metoda „omului în costum urs”
21:49 - S-a câștigat marele premiu la Loto 6/49. Câte milioane de euro va primi câștigătorul și unde a fost jucat biletul norocos
21:41 - Mihai Fifor: Nu știu ce ar vrea unii colegi parlamentari de la premier, să încalce legea? Un demnitar nu poate să facă publice secrete de stat sau secrete de serviciu (VIDEO)
21:33 - Catedrala Notre Dame se redeschide, după cinci ani de la încendiu. De când va putea fi din nou vizitată
21:29 - Emil Dimitru (PNL): Marcel Ciolacu face din toată povestea asta un joc în care să-l introducă pe George Simion în turul 2, pentru că altfel nu va câștiga Președinția României (VIDEO)
21:16 - Semne că avem diabet. Expert în psihonutriție: Este o boală care poate fi prevenită și care poate fi controlată odată ce a apărut / Există persoane în pre-diabet (VIDEO)