Guvernul NU a consultat mediul de afaceri cu privire la OUG 114, însă Executivului i s-au oferit totuși argumente cu privire la efectele ei negative pe termen mediu și lung, a precizat pentru B1.ro presedintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană, Dragoș Anastasiu, la Forumul Antreprenorilor Europeni, care a avut loc miercuri, la Palatul Cotroceni.
„Modalitățile noastre de a convinge Guvernul să negocieze sunt argumentele. Să ieșim în stradă…nu e modul în care mediul afaceri reacționează în general. Nu facem greve (…) încercăm prin argumente să iîdeterminam să facă altfel și să înțeleagă care sunt efectele negative pe termen mediu și lung ale unui astfel de comportament, care nu duce decât la pierderea încrederii„, a precizat Dragoș Anastasiu, care este și vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).
Dragoș Anastasiu a negat, de asemenea, că Guvernul ar fi consultat mediul de afaceri cu privire la OUG 114 „a lăcomiei„.
Referindu-se la capacitatea IMM-urillor de obține finanțare, el a indicat că există dificultăți.
„Accesul la finanțare, vorbesc de IMM-uri, de microintreprinderi sau de PFA, nu e foarte ușor. (…) Dar nu este nici așa de greu cum credem, după principiul problema e la ceilalți, nu am acces la finanțare pentru că ceilalți îmi fac mie probleme, băncile mă privesc ca pe un factor de risc (…)„, a declarat Președintele Camerei de Comerț și Industrie Romano-Germana.
„Eu cred ca trebuie să începem cu noi înșine, tinerii antreprenori, noi prin mentorat, ca să-i pregătim pentru a-și lua bani din piață.
Și la mine vin mulți. Poate că ideile sunt bune, modul în care o fac (cererea de finanțare – n.r.) mă determină să n-o dau (finanțarea – n.r.). (…) Și-atunci, înainte sa ne plângem ca băncile ne tratează prost, haideți sa facem ce tine de puterea noastra„, a adăugat Dragoș Anastasiu.