OMV Petrom transferă o serie de activităţi-suport în cadrul centrului de servicii OMV Petrom Global Solutions SRL (OPGS)

Publicat: 26 03. 2014, 20:38
Foto: lifemedia.ro

OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, anunță transferul unor activităţi-suport în cadrul unei entităţi nou infiinţate, OPGS, deţinută de către OMV Petrom şi OMV Solutions GmbH.

OPGS va furniza servicii pentru grupurile Petrom şi OMV, în diferite ţări în care acestea sunt active.

Transferurile, preconizate pentru luna a acestui an, vor viza serviciile de IT, contabilitate primară şi alte activităţi suport, grupate în prezent în cadrul departamentului Global Solutions din OMV Petrom.

În cadrul transferului de activitate, circa 1.100 angajaţi vor fi transferaţi către OPGS.

Decizia este în concordanţă cu strategia OMV Petrom de a se concentra asupra activităţilor de bază ale companiei şi urmează tendinţele internaţionale de concentrare a serviciilor conexe în centre de servicii, informează compania.

Tranzacția nu are un impact material asupra situaţiei financiare a OMV Petrom, situându-se sub pragul de 10% din valoarea totală a activelor OMV Petrom, respectiv din valoarea anuală a cifrei de afaceri nete a companiei.

„Suntem o companie integrată de ţiţei şi gaze, deci focus-ul nostru este în acest sector. Pe de altă parte, ne dorim servicii performante, adaptate nevoilor noastre şi costuri competitive, iar OPGS, ca entitate juridică separată, se va dezvolta astfel încât să răspundă acestor cerinţe. Este prima iniţiativă din România de a crea un centru de servicii specializat pentru industria de ţiţei şi gaze şi credem că este important, inclusiv din perspectiva rolului pe care România l-ar putea avea ca hub energetic pentru regiune”, afirmă Andreas Matje, chief financial officer la OMV Petrom.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din sud-estul Europei, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Gaze şi Energie, Rafinare şi Marketing. Grupul şi-a consolidat poziţia pe piaţa petrolieră din sud-estul Europei în urma unui amplu proces de modernizare şi eficientizare, pentru a cărui implementare au fost realizate investiţii de 10 miliarde euro în ultimii nouă ani.