O nouă înșelătorie bancară, dejucată de procurori. Șase persoane au fost arestate

O nouă înșelătorie bancară, dejucată de procurori. Șase persoane au fost arestate
Sursa Foto: Freepik

Șase persoane din Brașov au fost arestate preventiv pentru fraudă bancară. Peste 30 de victime ale acestor infractori cibernetici au fost identificate de către procurori.

Cum funcționează noua metodă de fraudă bancară

Membrii grupului infracţional operau prin intermediul unui call center fals, unde pretindeau că ajută victimele să rezolve problemele legate de plățile neautorizate. În realitate, ei colectau informaţii bancare sensibile și realizau transferuri ilegale de fonduri. Suma totală furată varia de la 4,000 de lei la zeci de mii de lei per victimă, cu transferuri efectuate atât în România, cât și în alte ţări.

Pentru a contracara această schemă frauduloasă, autoritățile române au colaborat cu parteneri internaționali. Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a coordonat 58 de percheziții, iar investigațiile au inclus interceptări telefonice și colaborarea cu entități bancare și operatori de comunicații mobile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:32 - România, victorie dramatică împotriva Chinei în Cupa Davis. Cezar Crețu a adus punctul decisiv, după un nou succes în trei seturi
20:14 - Cutremur sâmbătă în România
19:57 - Patriarhul Daniel lansează un „apel la solidaritate cu persoanele grav afectate de inundații”: „Clericii și credincioșii sunt încurajați să contribuie activ la ajutorarea acestora”
19:33 - Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, împreună în zonele afectate de inundațiile din estul țării. Liderii PSD și PNL ar urma să rămână acolo peste noapte
19:14 - Rusia amenință că va transforma Kievul într-un „uriaș punct topit”. Dmitri Medvedev îi critică pe „pompoșii imbecili anglo-saxoni”
18:53 - O fetiță de 3 luni a murit într-un incendiu. Bunica ei a fost rănită grav în încercarea de a-și salva nepoatele
18:33 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 15 – 21 septembrie 2024. O eclipsă care ne arată că totul se întâmplă în avantajul nostru (VIDEO)
17:17 - Marcel Ciolacu, la Slobozia Conachi: Prioritatea este salvarea de vieți omenești. Avem toată logistica necesară pentru a interveni rapid / Este în votul interministerial tot ce înseamnă alimente, pături, containere de dormit (VIDEO)
16:54 - Mircea Fechet, la Slobozia Conachi: Inundațiile nu pot fi evitate, însă putem limita pagubele / Cu astfel de fenomene de ne vom întâlni tot mai des și la o intensitate din ce în ce mai mare. N-ar fi trebuit să se întâmple decât o dată la 100 de ani (VIDEO)
16:33 - Elena Lasconi: Condoleanțe familiilor care au pierdut pe cineva drag în inundațiile devastatoare din estul țării. Suntem pregătiți să le oferim cetățenilor și autorităților tot ajutorul de care au nevoie