O fabrică înființată în urmă cu 50 de ani se închide. Peste 300 de angajați au fost concediați

O fabrică înființată în urmă cu 50 de ani se închide. Peste 300 de angajați au fost concediați
O fabrică înființată în urmă cu 50 de ani se închide. Sursa: Facebook/Napomar

Fabrica de mașini unelte Napomar, cu tradiție de 50 de ani, se închide. Echipamentele și utilajele au fost deja scoase la vânzare, angajații au fost concediați, iar terenul de 4,5 hectare pe care se afla uzina a fost dat spre închiriere.

Napomar a fost înființată în anul 1973 sub denumirea „Fabrica de mașini de rectificat” (FMR) devenind unul din principalii producători de mașini de rectificat mici și mijlocii din România, potrivit informațiilor apărute pe site-ul fabricii.

„De mai mulți ani compania este pe pierdere”

Printre clienții importanți ai companiei se numără General Electric, grupul industrial Emerson și grupul spaniol Danobat. Decizia de închidere a fabricii a fost deja luată de acționarul majoritar, SIF Banat – Crișana, și urmează să fie pusă în practică.

„Napomar lucra doar în calitate de subcontractor, cu o producție în serii limitate, iar de la începutul pandemiei de coronavirus clienții au dispărut sau, la rândul lor, nu au mai avut cerere pentru produsele proprii.

De mai mulți ani compania este pe pierdere, așa că, din perspectiva acționarilor, este mult, mult mai avantajoasă închirierea halei, pentru că aduce un câștig garantat”, au declarat pentru Profit.ro surse apropiate companiei.

Napomar, companie cu o suprafață de producție de 21000 mp

Potrivit ultimelor date publice, Napomar beneficiază de o suprafață de producție de 21000 mp, iar numărul de angajați era estimat la 342.

În anul 2001 NAPOMAR S.A. constituie o societate mixtă cu Danobat Group din Spania, punându-se bazele unei dezvoltări puternice a activității productive, a produselor și a pieței societății, menținând activitatea societății în domeniul construcției de mașini unelte.

În martie 2013 NAPOMAR S.A. a finalizat cu succes un program de investiții cu fonduri europene, pe o durată de 3 ani, program destinat creșterii competivității economice prin creșterea capabilității și capacității mijloacelor de producție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`