Noua lege a pensiilor, pe masa Guvernului. Marcel Ciolacu: Două creșteri în 2024. Recalcularea va repara nedreptăți majore. Vor fi eliminate toate inechitățile și pragul de 9,4% din PIB (VIDEO)

Noua lege a pensiilor, pe masa Guvernului. Marcel Ciolacu: Două creșteri în 2024. Recalcularea va repara nedreptăți majore. Vor fi eliminate toate inechitățile și pragul de 9,4% din PIB (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: Inquam Photos / George Călin

Proiectul pentru noua lege a pensiilor a ajuns pe masa Guvernului, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, joi, la începutul ședinței de la Palatul Victoria.

Marcel Ciolacu, detalii despre noua lege a pensiilor

Premierul susține că în 2024 vor fi două creșteri de pensii, una de la 1 ianuarie prin indexare, respectiv o alta de la 1 septembrie prin recalculare.

„Astăzi avem pe masa Guvernului proiectul noii legi a pensiilor din sistemul public. Este una dintre cele mai importante legi din acest mandat, care aduce două majorări de pensii în anul 2024. Prima va fi la 1 ianuarie, când va fi indexat punctul de pensie, cum prevede legea. A doua va veni la 1 septembrie, când majoritatea pensiilor vor crește prin recalculare, reparând nedreptăți majore”, a declarat Marcel Ciolacu, în debutul ședinței de Guvern.

El susține, totodată, că inechitățile din sistem „vor fi eliminate”.

„Vor fi eliminate toate inechitățile din sistemul public de pensii, atât cele dintre femei și bărbați, dar și cele dintre persoanele pensionate în baza unor legi diferite. Mai mult, prin aprobarea acestei legi, vom elimina pragul de 9,4% din PIB introdus de cei care doreau blocarea creșterii pensiilor până în anul 2070. Am parcurs și avizul Ministerului de Finanțe și categoric în anul 2024 nu va fi nicio mărire de impozite în România”, a adăugat premierul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)