Noi scumpiri la benzină și motorină. De când ar putea să ajungă iar la 9 lei/litru?

Noi scumpiri la benzină și motorină. De când ar putea să ajungă iar la 9 lei/litru?
Sursa foto: Freepik.com

Prețul benzinei și motorinei ar putea să crească în perioada următoare, ca urmare a deciziei Guvernului de a impune taxe suplimentare asupra companiilor din industria petrolului și gazelor. Potrivit specialiștilor din domeniu, prețul carburanților ar putea atinge 9 lei pe litru. Ministrul de Finanțe recunoaște posibilitatea creșterilor de preț și consideră că acestea ar putea fi considerate nedrepte pentru cetățeni, mai ales în contextul în care companiile din acest sector înregistrează profituri semnificative.

Noi scumpiri la carburanţi

Guvernul a decis să impună o suprataxare suplimentară de 0,5% din cifra de afaceri pentru companiile active în industria petrolului și gazelor, acestea fiind deja supuse plății unei taxe de solidaritate. În plus, costurile legate de exploatarea resurselor naturale vor înregistra o creștere semnificativă, scrie Observator News.

„E un lucru absolut firesc, în contextul în care discutăm de exploatarea bogăţiilor României şi de cifre de afaceri de ordinul zecilor de miliarde şi un profit net consistent”, spune Marcel Boloş, ministrul Finanţelor.

Prețurile benzinei și motorinei ar putea să ajungă iar la 9 lei/litru

Specialiștii susțin că măsurile vor avea un impact asupra prețului la benzinării. Prețurile benzinei și motorinei ar putea să depășească 8 lei pe litru.

Ministrul de Finanţe speră că majorarea taxelor nu va avea un impact negativ asupra preţului carburanţilor: Sper din tot sufletul ca aceste influenţe care rezultă din aplicarea acestui procent care se ridică la ordinul de 100 milioane de lei, impact bugetar, sa nu fie acesta motivul pentru o eventuală creştere a preţului la carburanţi. Ar fi nedrept pentru oameni şi total injust ca o sarcină fiscală dintr-un profit consistent sa fie mutată în sarcina oamenilor. Există o posibilitate? Nu ştiu, e decizia companiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)