După Cârnații de Pleșcoi, o altă marcă de cârnați autentici își pornesc drumul spre celebritate: „Cârnaţii din carne de capră ca la Soceni” ai „artizanului” nea Ioan Păun din Soceni, jud. Caraș Severin.
Ministerul Agriculturii a atestat săptămâna trecută șapte noi preparate româneşti din carne, ca produse tradiţionale, printre ei figurând „Cârnaţii din carne de capră ca la Soceni”. Aceştia se obţin din carne proaspătă de capră, rasa Albă de Banat, şi pulpă de porc din gospodăria producătorului, afumaţi la fum natural. Sunt un veritabil produs tradițional cu care țara noastră se poate mândri. Și are și de ce, pentru că acești cârnați nu se găsesc oriunde, iar culoarea, dar mai ales gustul lor îi fac pe cumpărători să-l caute de fiecare dată pe nea Ioan Păun la târgurile agricole unde acesta își vinde produsele.
Despre cârnați, producătorul spune că reţeta n-a luat-o de la nimeni, e concepția sa, iar tot secretul constă în afumarea cârnaţilor. Acum, odată deveniți produs tradițional, cârnații din carne de capră ca la Soceni pot fi comercializați mai ușor.
„Mereu i-am făcut cu drag cârnaţii ăştia şi am ştiut că produsul este unic în vestul ţării. Acum am aflat că produsul meu este unic în ţară şi mă bucur din suflet. Am vrut să obţin atestatul ăsta ca să vând cârnaţii mai uşor. Şi ăsta e avantajul: că îi vând legal şi mai uşor, la mai multă lume. Până acum eu am mers doar la târgurile organizate de Direcţia Agricolă. Mai am de făcut nişte îmbunătăţiri, în special la carmangerie, dar le ducem pe toate la bun sfârşit. Sănătoşi să fim“, a declarat nea Ioan Păun, pentru Caras Online.